eFotbal

Kúdelův případ jde k arbitráži. Po desetizápasovém trestu a deseti měsících

Kúdelův případ jde k arbitráži. Po desetizápasovém trestu a deseti měsících
Kúdelův případ jde k arbitráži. Po desetizápasovém trestu a deseti měsícíchFlashscore
Seriál skandálu údajné rasistické poznámky slávistického obránce Ondřeje Kúdely směrem k záložníkovi Rangers Glenu Kamarovi má další díl. V druhé polovině ledna  proběhne u arbitrážního soudu v Lausanne slyšení ve věci Kúdelova odvolání proti uloženému trestu.
Reklama
Reklama

Bez tří dnů přesně deset měsíců po inkriminovaném momentu proběhne ve Švýcarsku další pokus Ondřeje Kúdely očistit své jméno z podezření z rasismu. Obránce Slavie, který kvůli trestu od disciplinární komise UEFA přišel o EURO, na podzim k ligovému zápasu kvůli zranění nenastoupil a aktuálně se spekuluje i o možnosti, že bude nucen ukončit svou profesionální kariéru, se tímto brání obvinění, že Kamaru ve vypjatém duelu play off Evropské ligy označil za “z*******u opici.”

Slavia v březnu v Ibrox Stadium čelila velmi nevybíravé hře domácích, kteří si po úvodní remíze 1:1 v Edenu věřili na postup. Jejich optimismus záhy zchladil Peter Olayinka, a když ani v druhém poločase se Rangers proti Slavii nedokázali prosadit, tým Stevena Gerrarda značně přitvrdil. V rámci toho inkasoval dvě červené karty, přičemž ta první, kdy Kemar Roofe “kung-fu kopem” způsobil brankáři sešívaných Ondřeji Kolářovi zlomeninu čelní dutiny, zápas vyhrotila do značné agresivity. A v této zjitřené atmosféře měl Ondřej Kúdela podle tvrzení Glena Kamary tohoto protihráče označit za “f*****g monkey,” Následně ještě došlo k incidentu v prostorech mezi kabinami, kde Kamara měl Kúdelu fyzicky napadnout.

Obě strany konfliktu, Slavia i Rangers stojí za svými hráči, podle české strany neexistuje důkaz o tom, že výrok padl tak, jak Kamara tvrdí. Skandál nicméně zažehl dlouhodobou tenzi mezi českými týmy a Rangers. Ti v říjnu obvinili fanoušky Sparty (v hledišti na základě předchozího trestu byli pouze školáci s doprovodem) z rasistického chování během utkání základní skupiny Evropské ligy. UEFA nicméně pro toto tvrzení nenašla důkazy a Spartu tak nepotrestala. Jak dopadne Ondřej Kúdela?

zdroj: ČTK