eFotbal

Kvalita je na straně Sparty, míní Dostálek. Letenští jsou možná kritizováni, ale jejich neporazitelnost čítá 9 zápasů...

Kvalita je na straně Sparty, míní Dostálek. Letenští jsou možná kritizováni, ale jejich neporazitelnost čítá 9 zápasů...
Kvalita je na straně Sparty, míní Dostálek. Letenští jsou možná kritizováni, ale jejich neporazitelnost čítá 9 zápasů...Flashscore
Do Brna, kde už nějaký čas vládne pevnou ruku Richard Dostálek, dorazí druhou říjnovou sobotu Sparta, která v posledním kole dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející domácí souboj s Hradcem Králové.
Reklama
Reklama

Za poslední tři dekády se oba celky utkaly padesátkrát, s tím, že historická bilance hraje jasně ve prospěch letenského "S", které ukořistilo 34 triumfů a jen devětkrát prohrálo, s tím, že pro něj hraje také celkové skóre 112:41.

"Sparta je možná fanoušky kritizována, že nehraje tak, jak by měla hrát, ale je devět zápasů neporažená. Je to jeden z nejlepších soupeřů, kteří v lize jsou, a kvalita je na její straně," citoval web fczbrno.cz hlavního kouče Brna.

K bodům podle jeho slov povede pouze stoprocentní a koncentrovaný výkon po celých 90 minut. "My mužstvo připravujeme tak, aby odvedlo nejlepší možný výkon, co se týče individualit. Každý hráč, který dostane příležitost, si musí sáhnout na dno sil, jen tímto způsobem lze takové zápasy vyhrát. Pokud to hráči dodrží, máme šanci uspět," přidal Dostálek.

Ten nebude moci počítat s Filipem Součkem, jehož si Zbrojovka vypůjčila právě z kádru nejbližšího protivníka. "Je to zásah, ale je to smluvně dané, musíme to brát. Připraven ještě nebude Jakub Přichystal, který nám bude taky chybět, je to pracovitý hráč, který se v takových zápasech uměl vydat. Naopak Lukáš Endl už je součástí týmu, který se připravuje na utkání," uzavřel šéf aktuálně šestého mužstva tabulky, který má po deseti kolech o tři body méně než obr z hlavního města.

Poslední vzájemný zápas obou soupeřů proběhl v květnu 2021. Sparta tehdy rozstřílela padající Zbrojovku 6:1 a hned čtyři trefy měl na svědomí Adam Hložek, jenž už v jejím kádru pár měsíců nefiguruje. Takový výsledek pravděpodobně v sobotu očekávat nepůjde.

Vyprodané stadiony, desetiletá kletba i rozhodčí u plotny aneb TOP 5 brněnských bitev se Spartou