eFotbal

Kvarteto skloňovaných, které by mohlo na Camp Nou nahradit Busquetse

Kvarteto skloňovaných, které by mohlo na Camp Nou nahradit Busquetse
Kvarteto skloňovaných, které by mohlo na Camp Nou nahradit BusquetseFlashscore
Sergio Busquets je bezpochyby jedním z nejlepších záložníků své generace. Podílel se na zisku celé řady trofejí pro Barcelonu i reprezentaci Španělska. Svůj debut za Blaugrana si odbyl již v roce 2008 a zkušenosti sbíral po boku Xaxviho, Iniesty či Messiho. Věku ale ani on neporučí a je zřejmé, že i jeho konec na Camp Nou se nezadržitelně blíží. Kdo by mohl třiatřicetiletého záložníka v sestavě katalánského obra nahradit?
Reklama
Reklama
4) Boubacar Kamara (Marseille)

Dvaadvacetiletá hvězdička Marseille je na přestupovém trhu stále žádanějším artiklem. Svůj debut si v barvách Olympique odbyl v roce 2016 a postupem času se vypracoval ve stabilní součástku základní sestavy. Jako ryba ve vodě se cítí na postu defenzivního záložníka, ale umí vypomoci i jako střední obránce. Barcelona jej sleduje již delší dobu, podle celé řady zdrojů udržuje kontakt s jeho agentem a převažují dotazy na možnost trvalého přesunu z Ligue 1 do La Ligy.

3) Fabián Ruiz (Neapol)

Absolvent mládežnického systému Betisu si debut v La Lize odbyl v roce 2014 a na této adrese strávil čtyři plodné roky, než zamířil pod Vesuv. Během působení v Neapoli se vypracoval v jednoho z nejlepších záložníků Serie A a své kvality již doložil také v národních barvách Španělska. Zájem o jeho služby má dlouhodobě Real Madrid, ale možnost přesunu se rýsuje také na Ostrovech, kde jeho schopnosti obdivují Arsenal a Newcastle United.

2) Aurelien Tchouameni (Monako)

Ve svých dvaadvaceti letech je vnímán jako jeden z nejslibnějších evropských mladíků současnosti a uvědomuje si to i jeho zaměstnavatel. Monako jej získalo v roce 2020 z Bordeaux a jeho aktuální cenovka je odhadována okolo 100 milionů eur. Schopnosti tohoto defenzivního záložníka nezůstaly bez povšimnutí a očekává se, že Tchouameni bude jedním z největších lákadel letního přestupového okna letošního roku.

1) Franck Kessié (AC Milán)

Legionář z Pobřeží slonoviny se v posledních letech stal nepostradatelnou součástkou milánského AC, proto se jeví pro klub jako pohroma, že má v létě zvednout kotvy na San Siru. Není žádným tajemstvím, že jej již několik přestupových oken oťukává Barcelona, která za pár měsíců zřejmě dosáhne konečně svého. Všestranný záložník se nedokázal s Rossoneri domluvit na novém kontraktu a na Camp Nou by mohl odejit jako volný hráč.

Zdroj: sportskeeda.com