eFotbal

Kvintet otazníků, které bude v létě řešit Guardiola v kabině Citizens

Kvintet otazníků, které bude v létě řešit Guardiola v kabině Citizens
Kvintet otazníků, které bude v létě řešit Guardiola v kabině CitizensFlashscore
Manchester City má jeden z nejlepších týmů na světě a tamní kouč Pep Guardiola umí dostat ze svých hráčů to nejlepší. Ani této adrese se však v létě nevyhnou nějaké změny, aby byl klub i nadále schopný konkurovat ostrovním gigantům i evropským velkoklubům v Lize mistrů. Podívejme se na pět otazníků, které budou muset Citizens během nadcházejícího přestupového okna řešit.
Reklama
Reklama
5) Nutností je získat nové tváře do obrany

Jeví se jako nepravděpodobné, že by se Benjamin Mendy v dohledné době vrátil na hřiště, proto byl Guardiola nucen využít Joaa Cancela. Další možností je ukrajinský legionář Oleksandr Zinchenko, který se taktéž těšil dobré formě. Citizens ale potřebují nové tváře do defenzivy. Na pravé straně je jediným proškoleným Kyle Walker, ačkoliv byl využíván i John Stones. I proto se hovoří o tom, že by mohli na Etihad Stadium přijít třeba Raphael Guerreiro z Dortmundu nebo José Gayá z Valencie.

4) Kdo nahradí Fernandinha?

Fernandinho se o své budoucnosti teprve rozhoduje, ale je možné, že by brazilský legionář mohl v klubu skončit. V základní sestavě jej vystřídal Rodri, ale jeho absence v kádru bude patrná. Je třeba přivést novou krev, která sice Rodriho hned ze základní jedenáctky nevystrnadí, ale Guardiola potřebuje mít alternativu na tento post. Možnostmi mohou být třeba Ismaël Bennacer z AC Milán nebo Declan Rice z West Hamu.

3) Podepsat či nepodepsat nového útočníka?

Minulé léto bylo prioritou podepsat nového útočníka, ale nakonec se tak nestalo. Citizens se zaměřili na anglického kapitána Harryho Kanea, který však z Tottenhamu nepřišel. Poslední měsíce je s Etihad Stadium spojováno hned několik střelců, mezi kterými je také norský klenot Erling Haaland nebo kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. Zájem o Kanea taktéž nevychladl, ale Spurs se jej vzdát nechtějí, když Conte větří možnost bojovat v další sezóně o titul.

2) Zůstane Sterling nebo neshody s Guardiolou nepolevily?

Situace okolo anglického reprezentanta Raheema Sterlinga je nepřehledná a nikdo zatím netuší, zda v létě nebude měnit klubové barvy. Již loni v létě údajně projevil zájem zvednout kotvy, neboť se kupily neshody s koučem Pepem Guardiolou. Na vině bylo především herní vytížení a jeho jméno bylo spojováno s Barcelonou. Na Camp Nou však zamířil jeho parťák Ferran Torres. Možná, že choutky pláchnout stále přetrvávají, ale aktuálně se nehlásí žádný zájemce

1) Nepřišel čas se zbavit Gabriela Jesuse?

Manchester City vstoupilo do sezóny bez hrotového útočníka a také Gabriela Jesuse se Pep Guardiola rozhodl využívat jako falešnou devítku. Brazilský legionář je spojován s odchodem, což by mohlo vést k náboru nových střelců. Jeho jméno figuruje například na seznamu posil Juventusu, Arsenalu či Dortmundu. Jesus by se mohl stát součástí dohody o příchodu Erlinga Haalanda. Do karet této variantě nahrává i fakt, že mu za rok končí smlouva, kterou se zatím nerozhodl prodloužit.

Zdroj: sportskeeda.com