eFotbal

Kvintet vysoce talentovaných hráčů, který promrhal svůj potenciál

Kvintet vysoce talentovaných hráčů, který promrhal svůj potenciál
Kvintet vysoce talentovaných hráčů, který promrhal svůj potenciálFlashscore
Hrát na profesionální úrovni není žádná procházka růžovou zahradou. Spousta fanoušků vidí jen luxus a slávu, kterou jsou hráči obklopeni, ale neuvědomují si tvrdou dřinu, nutnost sebeovládání a disciplinovanosti. Zatímco k jedněm je štěstí nakloněno, druzí i přes svůj velký talent a potenciál se svou možnosti naložili neadekvátně. Podívejme se na kvintet zajímavých jmen, který promrhal svůj potenciál.
Reklama
Reklama
5) Adriano

Nerazzurri jej láskyplně nazývali L´Imperatore, což v překladu znamená císař. Všichni si byl jisti, že tohle jméno z Brazílie bude velkou osobností týmu. Adriano byl vysoký, rychlý a obdařený neuvěřitelnou technikou. Velkou roli v jeho kariéře ale sehrála smrt otce v roce 2004, která se na něm výrazně podepsala. Inter Milán s ním měl trpělivost ještě dalších pět let, než odešel do rodné země, aby se připojil k Flamengu.  Do Evropy se pak ještě podíval, ale svá nejlepší léta měl již dávno za sebou.

4) Anderson

Další brazilský legionář, jehož jméno vyletělo jak raketa, ale na výsluní se dlouho neohřálo. Z Porta přišel Anderson na  Old Trafford za 19 milionů eur a Sir Alex Ferguson v něm viděl slibného dynamického záložníka. Nakonec v Manchesteru United strávil osm let, ale postupem času bylo zřejmé, že jeho pracovní morálka je bídná a inteligence na hřišti i mimo něj se stala předmětem častých diskuzí. Velký talent byl tak prohospodařen vlastní nedbalostí a egem.

3) Ricardo Quaresma

V mládí byl považován za velký talent a mnozí dokonce tvrdili, že má větší potenciál než Cristiano Ronaldo. Quaresma měl celou řadu předností, které z něj dělaly perspektivní tvář. Zajímalo se o něj také hned několik velkoklubů, ale po jeho přesunu ze Sportingu do Barcelony se začaly objevovat problémy s autoritami. Začalo to na Camp Nou s trenérem Frankem Rijkaardem, pokračovalo to i v Interu Milán pod José Mourinhem. Náplastí na bolavou klubovou pouť může být triumf s Portugalskem na Euru 2016 ve Francii.

2) Antonio Cassano

Známý pod přezdívkou „Il Gioriello di Bari Vecchia“ neboli „klenot starého Bari“ byl považován za jednoho z nejzajímavějších mladíků své generace. V roce 2001 se přestěhoval do římského AS a v letech 2001 a 2003 získal cenu Serie A udílenou tamním hvězdičkám. Cassano měl však velké problémy s náladou a často se dostal do křížku nejen se spoluhráči, ale i trenéry. To se potvrdilo i během jeho působení v Realu Madrid.

1) Mario Balotelli

Obrovský talent, který se stal otrokem svých zlozvyků. V současné době mu je již třicet let a nevypadá to, že by dokázal oživit svou kariéru. Někdejší italský reprezentant v minulosti hájil barvy například Interu a AC Milán, Liverpoolu či Manchesteru City, ale šikovný útočník je znám také svými excesy mimo hřiště. Jeho neukázněné chování vedlo k pozvolnému pádu a dříve označovaný „Super Mario“ se dnes hledá v turecké lize.

Zdroj: sportskeeda.com