eFotbal

Lavička se Svobodou míří na mezinárodní misi. Nejbližší čtyři měsíce navážou na odkaz Uhrina s Máčalou...

Lavička se Svobodou míří na mezinárodní misi. Nejbližší čtyři měsíce navážou na odkaz Uhrina s Máčalou...
Lavička se Svobodou míří na mezinárodní misi. Nejbližší čtyři měsíce navážou na odkaz Uhrina s Máčalou...Flashscore
Vítězslava Lavičku, jenž zatím naposledy působil ve Slasku Wroclaw, čeká další mezinárodní mise. Nově totiž povede národní mužstvo Kuvajtu, s jehož vedením si plácl na nejbližší čtyři měsíce s opcí na další rok.
Reklama
Reklama

Stejně jako v nedávné minulosti se bude spoléhat na asistentské služby Zdeňka Svobody, se kterým byl například v Polsku.

Debut absolvuje již na březnovém turnaji na Maltě, v rámci nějž se jeho nový výběr utká jak s domácím souborem, tak s Lotyšskem.

"Kontrakt je neobvykle krátký, je ale možnost, že zůstaneme déle. V červnu nás čeká s týmem kvalifikace na Asijský pohár, potom si se zástupci kuvajtské asociace sedneme a řekneme si, jestli půjdeme společně dál, nebo ne," pronesl na webu sport.cz osmapadesátiletý odborník, jenž tak naváže na odkaz Dušana Uhrina či Milana Máčaly, kteří vedli tamní reprezentační výběr v minulosti.

V novém prostředí bude mít před sebou spoustu novinek. "Samozřejmě jsem tým hodně sledoval. Jde pochopitelně o jiný styl fotbalu, než na jaký jsme zvyklí z Evropy. Bereme to ale se Zdeňkem jako velkou výzvu, jde přece o reprezentaci," doplnil na sport.cz bývalý šéf české jednadvacítky, jenž klubově prošel také Spartou, Žižkovem, Libercem i Sydney.

Limba vzkazuje Krmelcovi: Snad to po sezoně v Mordoru ukončíš, zabouchneš dveře a půjdeš jinam. Kamkoliv

Zdroj: sport.cz.