eFotbal

Lednové přestupy: Vítězové vs. poražení!

Lednové přestupy: Vítězové vs. poražení!
Lednové přestupy: Vítězové vs. poražení!Flashscore
Posledních pár týdnů bylo možno kupovat a prodávat hráče. Zatímco třeba ve Španělsku se toho příliš nedělo, v Anglii to byla jiná káva. Své by o tom mohli vyprávět fanoušci Chelsea, kteří se těší na nové tváře za více jak 300 milionů liber! Kdo jsou ale vítězové a poražení tohoto zimního přestupního období? Takto to vidí goal.com.
Reklama
Reklama
Vítěz: Todd Boehly

Nový majitel Chelsea Todd Boehly do toho šlape pěkně zostra, stejně jako nástupce Thomas Tuchela Graham Potter. Jeho svěřenci se po polovině ročníku krčí na 10. příčce a nutně potřebují zabrat. K lepším výsledkům mají pomoci posily. A že jsou. Tou hlavní je Enzo Fernandes, jenž se stal se 106,8 miliony liber nejdražším transferem do Premier League v historii, ale ani Mykhailo Mudryk nebyl zrovna levný (89 milionů liber).

Poražený: Fanoušci Liverpoolu

Reds vstoupili do přestupového okna příchodem Codyho Gakpa z PSV za 44 milionů liber, když vypálili rybník Manchesteru United. Na Anfieldu se mu ale zatím moc nedaří. A to samé platí v lednu pro celý Liverpool, který rupnul s Brentfordem, Brightonem a proti Chelsea získal bod. I proto mu pozice zajišťující Ligu mistrů chybí už 10 bodů. A navíc vypadl i z FA Cupu.

Poražený: Arsenal

Gunners sice přivedli Leandra Trossarda, Jakuba Kiwiora a na poslední chvíli i Jorginha, velké transfery se jim ale hrubě nepodařily. Mikel Arteta měl zájem například o Mudryka, jenže Šachtar dal přednost nabídce Chelsea, která v sobě zahrnovala lepší bonusy. Londýnský celek měl zájem i o Moisese Caiceda z Brightonu, tomu ale přišlo 70 milionů liber málo a trval na výstupní klauzoli ve výši 90 milionů, takže i z tohoto přestupu sešlo.

Vítěz: Blízký Východ

Cristiano Ronaldo si závěr kariéry asi takto nepředpokládal, ale po tom, co předvedl v Manchesteru United se asi ani není moc co divit, že jeho služby kluby jako Chelsea, Bayern nebo Neapol odmítly. Sedmatřicetiletý kanonýr tak vzal za vděk Saúdskou Arábií, když si to namířil do Al-Nassr. Tam se určitě nebude mít zle, ostatně jak by mohl, když je nejlépe placeným hráčem v historii (177 milionů liber ročně!). Z toho pochopitelně budou těžit další celky v regionu, protože se tímto směrem bude vydávat více a více hráčů.