eFotbal

Letní nákupy na Ostrovech, které se jeví jako trefa do černého již po pár měsících

Letní nákupy na Ostrovech, které se jeví jako trefa do černého již po pár měsících
Letní nákupy na Ostrovech, které se jeví jako trefa do černého již po pár měsícíchFlashscore
Premier League je domovem některých z nejbohatších klubů na světě. Díky své tvrdé konkurenci se tato soutěž těší největší popularitě po celém světě, což samozřejmě jejím účastníkům přináší spoustu peněz nejen skrze vysílací práva. Anglické kluby na přestupovém trhu rády utrácí a nejinak tomu bylo také letos v létě. Ne vždy se však zadaří a i nákladný transfer se může již po pár měsících jevit jako špatná investice. My se ale za pomoci serveru Sportskeeda podíváme na ty, kteří by se dali označit jako trefa do černého.
Reklama
Reklama
5) Lisandro Martínez (Man. United)

Po vlně kritiky na adresu defenzivní řady bylo zřejmé, že musí dojít během léta k posílení. Nový kouč Red Devils nakonec zlákal na Old Trafford Lisandra Martíneze, kterého měl možnost předtím vést v Ajaxu. Ostrovního obra to vyšlo na 51,63 milionů liber, ale již po pár měsících je zřejmé, že angažování tohoto argentinského legionáře bylo skvělým tahem. Martínez se může pochlubit skvělými technickými vlastnostmi a daří se mu i ve vzdušných soubojích. Po boku Raphaëla Varana se cítí sebejistě a profituje z toho celý tým.

Foto: Manchester United FC

4) Sven Botman (Newcastle United)

Jeden ze strůjců úspěchu Lille během triumfální kampaně v Ligue 1 v sezóně 2020/21. Magpies na jeho získání vynaložili úsilí ve výši 33,3 milionů liber a nizozemský obránce se ukázal jako inspirativní práce na přestupovém trhu. Newcastle ještě neprohrál jediný zápas, ve kterém Botman hrál. Na jeho defenzivních schopnostech si vylámala zuby jména jako Cristiano Ronaldo, Ivan Toney či Aleksandar Mitrovič.

Foto: Newcastle United FC

3) Christian Eriksen (Man. United)

Efektivita, kreativity a disciplína jsou tři věci, které Manchester United u svých záložníků zoufale hledal. Ve svých řadách měl bohužel jen velmi málo hráčů, kteří by si v nedávné minulosti mohli zaškrtnout všechna tato políčka. Rudí ďáblové potřebovali nalézt náhradu za Paula Pogbu a nizozemský kouč Erik ten Hag se postaral o mistrovský tah, když se rozhodl podepsat dánského reprezentanta Christiana Eriksena. Na první pohled se jedná o velkého dříče, který navíc patří k nejvíce kreativním záložníkům v lize.

Foto: Manchester United FC

2) Gabriel Jesus (Arsenal)

Pár odvážných tipů ve prospěch Arsenalu se možná před sezónou objevilo, ale v drtivé většině případů to bylo spíše zbožné přání nejvěrnějších fanoušků. Pravdou ale je, že svěřenci kouče Mikela Artety si vedli obstojně již během přípravy a španělský stratég vhodně doplnil svůj kádr o zajímavé nováčky. Jedním z nich je i Gabriel Jesus, kterého si pamatoval ještě ze svého působení v Manchesteru City v roli asistenta Pepu Guardiolovi. Pětadvacetiletý brazilský legionář se velkou měrou podílí na tom, že Arsenal aktuálně vede tabulku Premier League.

Foto: Arsenal FC

1) Erling Haaland (Man. City)

V Salzburgu byl za hvězdu, v Dortmundu byl za hvězdu a Manchester City se tak nějak domníval, že i na Etihad Stadium by mohl být za rozdílového hráče. Nebyl daleko od pravdy, možná se držel ještě při zemi, neboť norský kanonýr se jeví jako nezastavitelný a střílí jednu branku na druhou bez ohledu na soutěž. Zaznamenat v deseti zápasech Premier League tři hattricky a mít na svém kontě patnáct branek a tři asistence, to je vskutku vizitka trefy do černého.

Foto: Manchester City FC