eFotbal

Letní priority zlínských Ševců? Posílit defenzivní řadu a hledání nového titulárního sponzora

Letní priority zlínských Ševců? Posílit defenzivní řadu a hledání nového titulárního sponzora
Letní priority zlínských Ševců? Posílit defenzivní řadu a hledání nového titulárního sponzoraFlashscore
Konečné dvanácté místo v tabulce nejvyšší soutěže není sice žádná zářná vizitka, ale Ševci mohou být nakonec rádi, že se vyhnuli baráži. Lví podíl na tom má i čtyřicetiletý kouč Jan Jelínek, kterého mnohé sázkové kanceláře před sezónou odepisovaly.
Reklama
Reklama

Ševci mají během letní přestávky celou řadu cílů, které chtějí před startem nového ročníku Fortuna Ligy naplnit. Jedním z nich je i posílení defenzivní řady, která inkasovala až příliš branek. „Měli jsme na víc. Musíme tvrdě pracovat dál, abychom se v příští sezoně posunuli ještě výš. Odehráli jsme spoustu zápasů, v nichž jsme dokázali soupeře přehrát, byli nebezpeční a vytvořili si dost šancí. Zároveň nás však občas srážely lacino obdržené branky. Dopláceli jsme na nedůslednost při standardních situacích. Na defenzivě musíme v letní přípravě zapracovat,“ nechal se slyšet kouč Zlína.

Plán před sezónou zakončit ligu v prostřední skupině se nepodařilo naplnit, ale na Letné věří, že by se to mohlo podařit třeba v té další. „Neměli jsme do ní daleko. Nadstavbovou skupinu o záchranu jsme pak chtěli hrozně moc vyhrát, avšak velký respekt k Pardubicím, které nás přeskočily. Nás může alespoň těšit, že jsme byli jediní, kdo jim v ní sebral body a dokázal jim vstřelit gól," hledal i světlejší momenty, o které se může opřít.

Velkou obměnou zřejmě projde defenzivní řada. Olomouc je blízko zisku stopera Vraštila a ve Zlíně zřejmě nebude pokračovat ani Matejov. Tuzemská média skloňují taktéž odchod záložníka Condeho a hostování vypršelo Hlouškovi. „Budeme se bavit o tom, aby u nás Adam pokračoval. Než se ke konci sezony zranil, začínal slušně plnit roli útočného levého beka. Ukázal, že pokud je zdravý a má naběháno, je platným hráčem,“ dodal Jelínek.

Velká práce čeká v nadcházejících týdnech také generálního manažera Zdeňka Grygeru, který musí sehnat nového titulárního sponzora. „Finančně nám Fastav výrazně pomáhal deset let, za což moc děkujeme. Nyní zmizí z názvu klubu. Vedeme jednání, kdo ho nahradí. Zůstáváme pozitivní. Klub je díky majiteli Zdeňku Červenkovi i dalším partnerům ekonomicky stabilní. Věříme, že si nebudeme muset utahovat opasky,“ prohlásil Grygera.

Zdroj: sport.cz