eFotbal

Lewandowski a spol. mají nového kouče! Polsky nemluví ale Gerrard to není

Lewandowski a spol. mají nového kouče! Polsky nemluví ale Gerrard to není
Lewandowski a spol. mají nového kouče! Polsky nemluví ale Gerrard to neníFlashscore
Czeslaw Michniewicz je minulost, budoucnost polské fotbalové reprezentace míří do zahraničních rukou. Polští novináři v prvních reakcích podotýkají, že opět do velmi defenzivních.
Reklama
Reklama

Polský národní tým má nového trenéra. Je jím 68letý Fernando Santos, který v roce 2016 vyhrál s Portugalskem mistrovství Evropy. Zprávu o najmutí trenéra potvrdil na Twitteru předseda Polského fotbalového svazu Cezary Kulesza. Stalo se tak po několika týdnech spekulací, kdy bylo s národním týmem našeho severního souseda spojováno nejedno známé jméno včetně třeba Stevena Gerrarda. Podle posledních informací se nicméně šéf polského fotbalu Kulesza nakonec rozhodl jinak.

Podle infromací polských novinářů se Kulesza nakonec přiklonil k bohatým zkušenostem Santose, který vedle triumfu na Euru 2016 s Portugalskem  postoupil s Řeckem o čtyři roky dřív do čtvrtfinále Eura 2012 a též do play off mistrovství světa v roce 2014, plus s FC Porto má titul portugalského mistra. Poslední Santosovou velkou akcí bylo mistrovství světa, kde s Portugalskem dokráčel do čtvrtfinále, větší zájem než výkony jeho týmu a závěrečná prohra s Marokem nicméně budily vztahy mezi Santosem a hlavní hvězdou týmu, Cristianem Ronaldem.

S Polskem, kde bude mít k dispozici Lewandowskiho, Zielenskiho nebo Sczeszneho, bude mít Santos nejprve za úkol postoupit na nejbližší Euro, když v kvalifikační skupině bude muset překonat překážky v podobě českého reprezentačního výběr, Albánie, Faerských ostrovů a Moldovy. To je ale hudba budoucnosti. Prvním krokem je nyní oficiální představení Santose jako nového kouče na úterní tiskové konferenci. Přinese zkušený Portugalec polskému fotbalu úspěch?