eFotbal

Lewandowski přijde nejen o městské derby nebo Atlético. Disciplinární komisi LaLigy se za její verdikt vysmál

Lewandowski přijde nejen o městské derby nebo Atlético. Disciplinární komisi LaLigy se za její verdikt vysmál
Lewandowski přijde nejen o městské derby nebo Atlético. Disciplinární komisi LaLigy se za její verdikt vysmálFlashscore
Vedoucímu mužstvu Primera División bude po světovém šampionátu v Kataru ve třech zápasech chybět renomovaný útočník Robert Lewandowski. Nejlepší střelec španělské ligy byl potrestán za vyloučení v utkání s Osasunou Pamplona (2:1).
Reklama
Reklama

Čtyřiatřicetiletý útočník byl minulý týden v posledním ligovém zápase před šampionátem v Kataru vyloučen už po půlhodině hry. Druhou žlutou kartu dostal za faul loktem ve vzdušném souboji.

Lewandowski, který v dosavadních 14 kolech La Ligy dal 13 branek, bude vedoucímu celku tabulky chybět v silvestrovském derby s Espaňolem. Vynechá také lednové duely s Atléticem Madrid a Betisem Sevilla.

Před tím Lewandowského s národním týmem čeká mistrovství světa v Kataru. Polsko v základní skupině postupně odehraje zápasy proti Mexiku, Saúdské Arábii a Argentině.

Podle vedení LaLigy projevil "Lewa" neúctu vůči hlavnímu sudímu Jesusu Manzanovi, což disciplinární komise zohlednila. Sám ostrostřelec ze Spotify Camp Nou však něco takového odmítl...

"Je to vtipné. To gesto bylo mířené směřem k našemu trenérovi Xavimu a ne rozhodčímu," vzkázal někdejší dlouholetý snajpr Bayernu Mnichov,s tím, že Barca se ještě může proti onomu verdiktu odvolat.

Konečné nominace všech dvaatřiceti účastníků světového šampionátu v Kataru