eFotbal

Lidé neznají celou pravdu, vedení nehledělo na mé rady a pak mi vyčítalo výsledky, líčí Nagelsmann

Lidé neznají celou pravdu, vedení nehledělo na mé rady a pak mi vyčítalo výsledky, líčí Nagelsmann
Lidé neznají celou pravdu, vedení nehledělo na mé rady a pak mi vyčítalo výsledky, líčí NagelsmannFlashscore
Julian Nagelsmann byl odvolán z pozice trenéra Bayernu Mnichov, protože předváděná hra jeho týmu společně s výsledky nebyly ideální. Chyba, jak propuštěný kouč upozornil, nebyla ale jen na jeho straně.
Reklama
Reklama

Každá mince má dvě strany a v našem případě jsme znali příběh pouze z jedné z nich. Vedení bavorského celku odvolalo Nagelsmanna, protože se prezentoval špatným obrazem hry, s nímž na okamžik ztratil kontakt se špičkou nejvyšší německé soutěže. Když se tedy nabídla možnost sáhnout po ověřeném Thomasovi Tuchelovi, Bayern neváhal.

Aby jakýkoliv trenér mohl být úspěšný, potřebuje k tomu ovšem také správné podmínky. A jednou z nich je například to, aby si mohl přizpůsobit tým k obrazu svému, což zahrnuje také nějaké přestupy. K prakticky žádným z nich se ale Nagelsmann nedostal.

„Odchod Roberta Lewandowskiho pro nás byl velkou ztrátou. Velmi jsme potřebovali někoho, na koho bychom mohli vsadit v útoku, a tak jsem vedení doporučil, aby přivedlo Cristiana Ronadla. Oliver Kahn mi však řekl jasné ne a následně mě vinil, že nemám takové výsledky, jaké by se ode mě očekávaly,“ dával Nagelsmann najevo svou verzi příběhu.

„Ronaldo, ač už není nejmladší, by nám zařídil spoustu gólů. Byla by to perfektní, možná dokonce ještě lepší náhrada za Roberta Lewandowskiho. Chyběl nám útočník a chyběla nám důležitá součástka hry. A to není jediný případ, kdy jsem byl ze strany vedení odmítnut. Kolikrát nikdo nedal na mé rady a pak mi bylo vyčítáno, že nejsou výsledky. Nepopírám, výsledky jsou má vina, ale všechno jde ruku v ruce. I trenér potřebuje vhodné podmínky, aby mohl naplnit očekávání,“ svěřil se Nagelsmann deníku Bild.