eFotbal

Lídr zajíždí do Chrudimi, nováčci budou bojovat o body a Zbrojovka favoritem

Lídr zajíždí do Chrudimi, nováčci budou bojovat o body a Zbrojovka favoritem
Lídr zajíždí do Chrudimi, nováčci budou bojovat o body a Zbrojovka favoritemFlashscore
Osmé kolo druhé nejvyšší soutěže začíná už v sobotu dopoledne, kdy se odehraje zápas v Chrudimi, kam zajíždí lídr soutěže z Vyškova. Sobotu pak vyplní ještě zápasy Dukly, Žižkova či Zbrojovky.
Reklama
Reklama
Chrudim - Vyškov

[p]Chrudim se momentálně nachází na 12. místě tabulky s bilancí 1 výhra, 3 remízy a 3 prohry. V domácích zápasech má bilanci 1 výhra, 1 remíza a 1 prohra, čímž se řadí na 9. místo v domácích zápasech. V posledním soutěžním utkání remizovala 3:3 s Jihlavou. Mezi klíčové hráče Chrudimi patří David Huf, který v této sezóně vstřelil 5 gólů, je nejlepším střelcem týmu, a Ondřej Kesner, jenž v této sezóně odehrál za východočeský celek nejvíce minut (627).

[p]Vyškov aktuálně vede druhou ligu s 5 výhrami a 2 remízami, dosud nenašel přemožitele. Ve venkovních zápasech má bilanci 1 výhra a 2 remízy, čímž se řadí na 5. místo ve venkovních zápasech. V posledním soutěžním utkání porazil Spartu Praha B výsledkem 3:1. Mezi klíčové hráče Vyškova patří Idjessi Metsoko, jenž v ročníku vstřelil 5 gólů, takže je nejlepším střelcem týmu, a Cheick Souaré, který je v letošní sezoně nejvytíženějším hráčem hostů (630 minut).

[p]V historii vzájemných zápasů ve FNL odehrály Chrudim a Vyškov 4 utkání, přičemž Vyškov 2 vyhrál a zbylé 2 zápasy skončily remízou. Chrudim v soutěži proti Vyškovu čeká na vítězství.

[p]Porovnáme-li útočnou a obrannou sílu obou týmů, vyniká útok Vyškova, jenž vstřelil 17 branek (2. místo v soutěži) oproti 11 brankám Chrudimi (7.). V obraně je Vyškov také lepší, inkasoval pouze 7 branek (2. nejlepší), zatímco Chrudim inkasovala 15 branek (13.).

Dukla - Líšeň 

[p]Dukla okupuje druhé místo s pozitivní bilancí (5-1-1). Doma má na kontě 2 výhry a 1 prohru, čímž se před vlastními fanoušky řadí na 6. místo. V posledním soutěžním utkání remizovala bez gólu s Příbramí. Mezi opory Dukly patří Jakub Zeronik, jenž v letošní sezóně vstřelil 4 góly, čímž se stal nejlepším střelcem týmu, a David Ludvíček, který dosud odehrál 630 minut, nejvíce z dejvického mužstva.

[p]Líšeň do tohoto kola vstupovala z 8. místa s vyrovnanou bilancí 3-1-3). Ve venkovních zápasech nevyhrála ani jednou (0-1-2), v tabulce venkovních zápasů je na 14. místě. V posledním soutěžním utkání zvítězila nejtěsnějším poměrem nad Kroměříží. Tahouny Líšně jsou Pavel Vandas, střelec dvou gólů a zároveň nejlepší kanonýr týmu, a Milan Lutonský, který je v sezoně nejvytěžovanější (630 minut).

[p]Historie vzájemných zápasů je vcelku vyrovnaná - Dukla vyhrála 2 utkání, zatímco Líšeň opanovala 3 zápasy, v posledních 5 střetnutích těchto celků se nezrodila remíza.

[p]Z porovnání ofenzivních a defenzivních ukazatelů vyniká útok Dukly, která je s 18 vstřelenými góly v soutěži nejproduktivnější. Naopak Líšeň má slušnou obranu, inkasovala pouze osmkrát, čímž se řadí na 6. místo v soutěži, oproti tomu Dukla obdržela devět branek (7.).

Kroměříž - Žižkov

[p]Kroměříž se drží uprostřed tabulky (9. příčka) s bilancí 2 výher, 1 remízy a 4 porážek. V domácích zápasech má vyrovnaný záznam (1-1-1). Poslední soutěžní utkání odehrála proti Líšni, podlehla nejtěsnějším poměrem. Mezi opory Kroměříže patří třígólový střelec Jakub Dočkal a Michal Cupák, který je nejnasazovanějším hráčem nováčka (630 minut).

[p]Žižkov opupuje 10. pozici FNL s 2 výherami, 1 remízou a 4 porážkami. Venku má vyrovnaný zápis (1-1-1). Poslední soutěžní zápas odehrál proti Vlašimi (porážka 0:1). Klíčovými hráči druhého nováčka soutěže jsou Radek Voltr (tři branky) a Marek Richter, jenž odehrál všech dosavadních 630 minut.

[p]Historie vzájemných zápasů jasně favorizuje Žižkov, jenž s Kroměříží ve všech soutěžích neprohrál (3-2-0).

[p]Žižkov má produktivnější ofenzivu (12 gólů), zatímco Kroměříž se trefila pouze 8krát. Domácí obrana je však pevnější, inkasovala pouze 10 branek, hostí jich obdrželi o třetinu více (15).

Táborsko - Prostějov

[p]Táborsko podává v letošní sezóně dobré výkony a pouze jednou prohrálo (5-1-1). Doma si připsalo 10 z možných 12 bodů. V posledním soutěžním utkání porazilo Varnsdorf výsledkem 2:0. Klíčovým hráčem Táborska je Bojan Dordić, s pěti góly nejlepší střelec týmu. Petr Plachý zase do této chvíle nechyběl na hřišti ani minutu (630).

[p]Prostějov se naopak trápí, na kontě má jedinou výhru (1-2-4). Ze hřišť soupeřů si přivezl jediný z možných devíti bodů. V posledním soutěžním utkání podlehl nejtěsnějším poměrem Zbrojovce Brno. Nejlepším střelcem Prostějova je Tomáš Malec (3 góly), Jakub Elbel je zase nejvytíženějším hráčem hanáckého celku (615 minut).

[p]Kdybychom se měli řídit podle vzájemných zápasů ve FNL, lépe je na tom Táborsko (5-2-3).

[p]Táborsko má lepší útok, vstřelilo 10 branek, zatímco Prostějov skóroval pouze 8krát. Co se týká obrany, jihočeský celek je v tomto ohledu nejlepší v soutěži (5 obdržených gólů), oproti tomu Hanáci mají defenzivu nejhorší (16).

Vlašim - Jihlava

[p]Oba týmy se nachází v první třetině soutěže, Vlašim okupuje 5. místo, Jihlava je na tom ještě o příčku lépe.

[p]Vlašim v probíhající sezoně FNL nepoznala přemožitele (3-4-0). V domácích zápasech má na kontě 1 výhru a 2 remízy. Naposledy nastoupila proti Žižkovu, který porazila 1:0. Ebrima Singhateh je nejlepším střelcem Vlašimi (6 gólů), Albert Labík dosud na trávníku nevynechal ani minutu (630).

[p]Jihlava má v ročníku 2023/24 ve FNL také příznivou bilanci(4-2-1). Venku ale získala jenom čtyři z možných devíti bodů (1-1-1). Před týdnem si rozdělila body s Chrudimí po remíze 3:3. Lukáš Fila je s šesti brankami nejlepším kanonýrem Vysočiny a Filip Vedral v dosavadních sedmi vystoupeních ještě nechyběl.

[p]Vzájemná bilance z posledních pěti utkání v soutěži je naprosto vyrovnaná (2-1-2). Vlašim a Jihlava uzavřely minulou sezonu, Vysočina tehdy doma zvítězila jednoznačně 5:0.

[p]Jihlava má produktivnější útok (17 branek), Vlašim skórovala pouze 11krát. Na druhou stranu je lepší obrana Vlašimi (7 gólů), hostující družina jich obdržela deset.

Brno - Varnsdorf

[p]Brno vyhrálo 4 z dosavadních 7 zápasů (4-1-2). Před vlastními fanoušky má vyrovnanou bilanci (1-1-1). Zbrojovka naposledy nejtěsnějším poměrem zdolala Prostějov. Jakub Řezníček je se sedmi brankami nejlepším kanonýrem Brna a do tohoto kola vstupoval zároveň jako nejlepší střelec FNL. Kvůli zranění domácím nepomůže Ondřej Pachlopník.

[p]Varnsdorf jako jediný ve druhé lize stále čeká na výhru (0-3-4). Ve třech venkovních zápasech si nepřipsal ani bod, minulý týden podlehl 0:2 Táborsku. Filip Firbacher se za Varnsdorf prosadil čtyřikrát a Matěj Kubista odehrál všech 630 minut.

[p]V historii FNL se Brno a Varnsdorf utkaly osmkrát a bývalý prvoligový celek pouze jednou nebodoval (5-2-1).

[p]Brno má s 11 vstřelenými brankami produktivnější útok (6. místo v soutěži) oproti 10 gólům Varnsdorfu (10.). Lepší je také brněnská obrana (8), soupeř inkasoval takřka jednou tolik branek (15).