eFotbal

Ligový šlágr o první místo bude řídit opět sudí z Polska. Proč padla volba na rodáka z Varšavy?

Ligový šlágr o první místo bude řídit opět sudí z Polska. Proč padla volba na rodáka z Varšavy?
Ligový šlágr o první místo bude řídit opět sudí z Polska. Proč padla volba na rodáka z Varšavy?Flashscore
Nedělní ligový šlágr sedmadvacátého kola české nejvyšší soutěže nabídne velmi atraktivní podívanou. Souboj vedoucí Plzně s druhou Slavií by mohl napovědět o tom, kdo by mohl v tomto ročníku získat mistrovský titul. Komise rozhodčích se stejně jako v pražském derby rozhodla povolat polského arbitra, tentokrát jím bude Pawel Raczkowski.
Reklama
Reklama

Osmatřicetiletý rodák z Varšavy má bohaté zkušenosti a sudím FIFA je již od roku 2013. V této sezóně například řídil utkání Konferenční ligy mezi Vitesse a AS Řím nebo jako čtvrtý rozhodčí pomáhal vést střetnutí Juventusu s Villarrealem v Lize mistrů. V polské nejvyšší soutěži naposledy úřadoval v polovině března v zápase Lechu Poznaň s Jagellonií.

Předseda komise rozhodčích Radek Příhoda tak volí podobné řešení, které učinil v derby Slavie se Spartou. Tehdy utkání vedl Szymon Marciniak, který byl mnohými za svůj výkon chválen. „Je to utkání o titul, proto jsme se rozhodli k tomuto kroku. Šlágr bude pískat polský rozhodčí,“ potvrdil svůj plán již dříve Příhoda.

Zdroj: sport.cz