eFotbal

Limberský: Kdybych mohl mávnout kouzelným proutkem a vrátit se zpátky do Plzně, neudělal bych to

Limberský: Kdybych mohl mávnout kouzelným proutkem a vrátit se zpátky do Plzně, neudělal bych to
Limberský: Kdybych mohl mávnout kouzelným proutkem a vrátit se zpátky do Plzně, neudělal bych toFlashscore
Za pár dní již osmatřicetiletý David Limberský sice přiznal, že ho lákal rekord v počtu odehraných ligových zápasů za jeden klub, k němuž mu chybělo asi devět startů, nicméně nakonec už to ve své srdeční Plzni nezvládl a od letošního léta pokračuje v třetiligových Domažlicích.
Reklama
Reklama

"Mizela ze mě energie a taky se mi obnovovala zranění zadního stehenního svalu. Ztrácel jsem motivaci a tým se proměnil a začal jsem se v něm cítit osamocený," přiznal v interview pro isport.blesk.cz exreprezentant.

I když dříve souhlasil s Tomášem Řepkou, že je konec kariéry polosmrt, nakonec to je trochu jinak. "Teď už vím, že fotbal není všechno. Život běží dál – a když máte zdraví, máte všechno. Když jsem ještě hrál, bral jsem teorii polosmrti hodně vážně a viděl jsem se v tom, fotbal jsem miloval každou minutu. Ovšem jakmile jsem skončil, přišel pocit úlevy. Spadlo to ze mě a jsem rád, že už ráno nikam nemusím. Nemusím sednout do autobusu a jet na druhý konec republiky. A taky se už nemusím stresovat kvůli vítězství v každém zápase. Cítím klid, pohodu a je mi fajn," pokračovala na stránkách Deníku Sport opora západočeské Jiskry.

I když se jeho mužstvo pohybuje na špici ČFL, velký fotbal je přeci jen velký fotbal. "Bál jsem se, že mi bude chybět, ale nechybí mi. Trochu mi schází jen plzeňská kabina, proto jsem udělal mezikrok a šel hrát třetí ligu do Domažlic. Je tam naprosto skvělá parta a trenérem je můj nejlepší kamarád Pavel Vaigl. Kdybych mohl mávnout kouzelným proutkem a vrátit se zpátky do Plzně, neudělal bych to. Beru to jako uzavřenou kapitolu," ozřejmil ve Sportu svěřenec kouče, jenž před příchodem do Domažlic šéfoval Tachovu.

Pevně stanovený program na dlouhé měsíce dopředu mu samozřejmě nechybí. "Je to nezvyk, ale myslím, že když jste přirozeně inteligentní, tušíte, co vás po kariéře čeká. Mám štěstí na skvělou manželku: společně vyřešíme spoustu věcí a jsme samostatní. Víme, jak se o sebe postarat. Každopádně život po kariéře je jiný a určitě by měla být nějaká osvěta fotbalistů třeba ohledně finanční gramotnosti. Rozhodně by si měli odkládat peníze stranou, investovat je do nemovitostí a věcí, které neztrácejí na hodnotě. Jinak můžou být nahraní," podotkl na portálu isport.blesk.cz krajní obránce s pěti domácími primáty za posledních deset let.

ČFL mu aktuálně vyhovuje na sto procent. "Jsem tam megaspokojený a šťastný. Nevím, jestli vydržím rok nebo dva, ale naplňuje mě to. Myslím, že bych se třeba během měsíce dokázal dostat zpátky možná i do ligové formy, ale už o to nestojím a nechci to podstupovat. Žiju nový život a mám paradoxně míň času, než když jsem hrál fotbal. Rozhlížím se kolem sebe a sonduju, objevuju nové obzory," zakončil na iSport.cz dvojnásobný vítěz domácího poháru z let 2008 a 2010, jenž v letech 2012 a 2016 ovládl také Superpohár.

Schick má tlak rád: Motivuje mě a dodává mi sebevědomí, že na mě týmy a spoluhráči spoléhají

Zdroj: isport.blesk.cz