eFotbal

Lingr druhým ligovým gólem zařídil Feyenoordu výhru, unikátní vítězná série PSV skončila

Lingr druhým ligovým gólem zařídil Feyenoordu výhru, unikátní vítězná série PSV skončila
Lingr druhým ligovým gólem zařídil Feyenoordu výhru, unikátní vítězná série PSV skončilaFlashscore
Střídající záložník Ondřej Lingr v 18. kole nizozemské fotbalové ligy gólem v 83. minutě zařídil výhru Feyenoordu Rotterdam 2:1 na hřišti Arnhemu. Bývalý hráč pražské Slavie si připsal druhý zásah v soutěži. Poprvé byl úspěšný hned v druhém ligovém startu za Feyenoord při zářijové domácí výhře 6:1 nad Heerenveenem. Rotterdamský klub s upevnil druhé místo a zaostává o deset bodů za PSV Eindhoven, který ztratil první body v sezoně za remízu 1:1 v Utrechtu a přišel o unikátní vítěznou sérii.
Reklama
Reklama

Lingr nastoupil na hřiště čtyři minuty po domácím vyrovnávacím gólu. A už za další tři minuty český reprezentant rozhodl díky důrazu v malém vápně, kde ho našel propadlý Stengsův centr.

PSV vyhrál všech 17 předchozích zápasů v tomto ročníku Eredivisie, čímž vyrovnal vlastní rekord ze sezony 1987/88. Za absolutním maximem v počtu vítězství v průběhu jediného ročníku tým z Eindhovenu zaostal o dvě výhry; Ajax Amsterodam s legendárním Johanem Cruyffem v sezoně 1971/72 natáhl úspěšnou sérii na 19 zápasů.

Svěřenci trenéra Bosze, které čeká osmifinále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund, neudrželi v Utrechtu vedení, které v sedmé minutě zařídil Bakayoko. Dělbu bodů obstaral osm minut po přestávce Boussaid. Utrecht potřetí za sebou remizoval a už deset kol neprohrál, v sezoně ale zvítězil jen čtyřikrát a drží se sedmibodovým náskokem nad sestupovými pozicemi.

Nizozemská liga - 18. kolo:Utrecht - PSV Eindhoven 1:1Arnhem - Feyenoord Rotterdam 1:2 (za hosty gól Lingr), Sparta Rotterdam - Deventer 0:2, Ajax Amsterodam - Waalwijk 4:1.

Tabulka: