eFotbal

Ljevakovič se do Bosny nevrátí, ani když skončí: Nikam odcházet neplánujeme, našli jsme tu vše, co potřebujeme

Ljevakovič se do Bosny nevrátí, ani když skončí: Nikam odcházet neplánujeme, našli jsme tu vše, co potřebujeme
Ljevakovič se do Bosny nevrátí, ani když skončí: Nikam odcházet neplánujeme, našli jsme tu vše, co potřebujemeFlashscore
Šestatřicetiletý bosenský záložník Admir Ljevakovič, jenž v této sezoně Fortuna:ligy odehrál 310 minut čistého času, má před sebou posledních pár týdnů se statusem profesionálního fotbalisty.
Reklama
Reklama

"Já jsem hrozně rád, že mi klub po kariéře nabídl práci, že se tu budu moct trenérsky rozvíjet a uvidíme, kam až se propracuju," zaznělo z úst dlouholeté opory Sklářů.

Konec po sezoně už je definitivní a nevratný. "Teď už je to stoprocentní, už před touhle sezónou jsme byli domluvení, že budu hlavně pomáhat v béčku, ale pořád jsem do toho ještě měl naskakovat. Teď už se určitě přesunu k B mužstvu, kde začnu jako hrající asistent trenéra. Čekám teď taky na příjmačky na studium trenérské A licence, ale zatím se odkládají kvůli Covidu," přidal na webu fkteplice.cz svěřenec kouče Radima Kučery.

Na pořadu dne není ani návrat do rodné Bosny. "Já tu určitě zůstávám, pokud mě někdo nevyhodí. Jsme tu jak doma, děti jsou ve škole a ve školce, takže nikam odcházet neplánujeme, našli jsme tu všechno, co potřebujeme. Mám tu už za tu dobu hodně kamarádů, ani to nejsou lidi z fotbalu, prostě jsem tu našel hodně lidí i mimo sport, takže je to tu pro mě opravdu jak domov," přiznal na fkteplice.cz Ljevakovič.

V České republice už je dlouhých čtrnáct let. Nezastesklo se mu po domově? "První týden byl takový zlomový a fakt těžký, byl jsem tu bez auta, ani jsem nevěděl, jak tu jezdí MHD, chodil jsem s batohem přes celé město na Panoramu na hotel. Přemýšlel jsem, jestli se nesbalit a nejet domů, ale pak se to začalo lámat, nejdřív jsem šel bydlet k Samiru Merzićovi, pak jsem podepsal smlouvu a od té doby už jsem nikdy nepřemýšlel o návratu domů," doplnil zkušený středopolař, jenž si na severu Čech našel i nový koníček, kterým se stalo zahradničení. "Zahradu jsem koupil kousek za Teplicemi před pěti lety, nejdřív jsem tam měl záhony a pěstoval jsem brambory, okurky atd, ale pak už synové chtěli hrát fotbal, tak šlo všechno pryč, zasel jsem trávu a dal dvě branky, takže si tam užijeme legraci, něco ugrilujeme, otevřu si pivko, to je pro mě ideální relax s rodinou," uzavřel na fkteplice.cz kolega Mareše, Marečka či Řezníčka.

Kuchta o vedení ve střelecké tabulce: Tohle vůbec nemám v hlavě, jde to mimo mě, nebavím se o tom

Zdroj: fkteplice.cz