eFotbal

Lvíčata půjdou do závěru kvalifikace s Andorrou se značně obměněným týmem. Šanci dostanou nováčci

Lvíčata půjdou do závěru kvalifikace s Andorrou se značně obměněným týmem. Šanci dostanou nováčci
Lvíčata půjdou do závěru kvalifikace s Andorrou se značně obměněným týmem. Šanci dostanou nováčciFlashscore
Reprezentační tým do 21 let půjde do posledního utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Andoře (odehraje se pondělí 13. června od 18:00) se značně obměněným kádrem oproti pátečnímu utkání, ve kterém prohráli s Anglií (1:2).
Reklama
Reklama

„V předstihu jsme avizovali, že se náš tým mezi zápasy s Anglií a Andorrou může částečně obměnit. Rozhodlo o tom více aspektů: zdravotní stav některých hráčů či případné disciplinární ohrožení kvůli žlutým kartám před dalšími,“ vysvětlil kouč Jan Suchopárek, že roli v obměně týmu sehrálo hned několik faktorů. „S trenérem reprezentace U20 Jiřím Žilákem jsme byli v kontaktu, několik hráčů s námi v minulém týdnu absolvovalo v Praze přípravný kemp a následně odehráli výborné utkání proti Chorvatsku. A nyní jsou připraveni doplnit jednadvacítku,“ dodal kouč „Lvíčat“.

Do posledního kvalifikačního klání s Andorrou tak například nezasáhnou brankář Matěj Kovář, obránci Martin Vitík s Davidem Juráskem, záložníci Filip Kaloč, Michal Kohút, Filip Souček, Pavel Šulc nebo útočník Tomáš Čvančara.

Jednadvacítka po porážce s Anglií, která zřejmě rozhodla o barážovém osudu této reprezentace, v sobotu ukončila v Hluboké nad Vltavou první část červnového srazu. Tým se znovu sejde až ve čtvrtek 9. června, kdy v Brně zahájí přípravu na závěrečný zápas kvalifikace s Andorrou.

„Uvidíme, jak kvalifikační skupina dopadne. Součty se dělají až po závěrečných zápasech. Pořád to je otevřené, Anglie má před sebou tři zápasy, my jeden. Sami víme, jak těžké jsou některé zápasy zejména na Balkáně. Šance na přímý postup stále existuje, počkejme si na další vývoj. Pokud zůstaneme na druhém místě, samozřejmě se nachystáme na baráž a uděláme maximum, abychom uspěli v ní,“ vybídl ke klidu Suchopárek.

Ten zároveň poděkoval fanouškům jednadvacítky, kterých na stadion Dynama České Budějovice dorazilo v pátek 3. června přes pět a půl tisíc. Právě jednadvacítka na Střeleckém ostrově hraje ráda. V kvalifikaci zde odehrála čtyři zápasy s bilancí tří výher a jedné prohry. „Ještě jednou bychom chtěli poděkovat všem fanouškům, kteří v pátek dorazili na stadion a v utkání proti Anglii nám moc pomohli. Byli skvělí, stejně jako v předchozích zápasech jednadvacítky. Velký dík patří všem, kteří nám v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou nebo všech tréninkových hřištích zajišťovali od loňského podzimu maximální servis a komfort pro přípravu na naše zápasy. Moc si toho vážíme. Měli jsme tady opravdu skvělé domácí zázemí. Teď se už těšíme do Brna, kde se budeme připravovat na závěrečný kvalifikační zápas proti Andoře,“ dodal lodivod českých mladíků.

Ti se budou v Brně připravovat od čtvrtka, o den později – v pátek 10. června – mají na stadionu v Bystrci od 15:30 naplánován otevřený trénink, po jehož skončení se hráči setkají s mladými fotbalisty – podobně jako tomu bylo minulý týden v Českých Budějovicích. 

Nominace U21 na kvalifikační utkání s Andorrou (13. června, 18:00, Brno)

Brankáři:

Obránci:

Záložníci:

Útočníci:

Zdroj: Fotbal.cz

 Chelsea si dělá zálusk na Portugalce Leãa. Je neprodejný, zní ze San Siro