eFotbal

Majitel Dynama připomíná Drobnému člověka, který si koupil hračku a pak zjistil, že nemá na nové baterky

Majitel Dynama připomíná Drobnému člověka, který si koupil hračku a pak zjistil, že nemá na nové baterky
Majitel Dynama připomíná Drobnému člověka, který si koupil hračku a pak zjistil, že nemá na nové baterkyFlashscore
Nejprve předčasný konec sportovního ředitele Tomáše Sivoka, poté padák pro šéfa akademie Aleše Křečka. Na jihočeském Střeleckém ostrově se v poslední době ale děly věci...
Reklama
Reklama

Majitel Českých Budějovic Vladimír Koubek uvedl, že se Sivok dopustil několika zásadních manažerských chyb a podle jeho slov nepřijal kritiku. Exeprezentant Česka se proti tomu ovšem ohradil.

"S panem Koubkem jsme si slíbili, že na sebe nebudeme útočit, ale porušil to a teď musím reagovat na jeho lži. Nebylo to unáhlené rozhodnutí, situace se vyvíjela. Na začátku jsme si s panem Koubkem a trenérem áčka Davidem Horejšem podali ruku na to, jak bude směřovat klub, první tým a akademie. Jenže už po dvou měsících se to začalo hroutit. Pak doktor začal mít finanční problémy a dělat zbrklá rozhodnutí. Já dělal celou dobu v klubu zadarmo z lásky k Dynamu, ani jsem žádnou nabídku na smlouvu od pana Koubka nedostal. První zádrhel nastal, když zjistil, že mu chybí prostředky na domluvené a čtyřikrát odsouhlasené hostování slávisty Micka van Burena," zmínil jeden z příkladů jejich sváru osmatřicetiletý funkcionář, jehož vyjádření nabídl server isport.blesk.cz.

Sivok si podle svých vlastních slov čím dál víc připadal jen jako maskot, který je v klubu zcela zbytečný. O vlastníkovi Dynama dokonce pronesl, že je v úzkých a táhne klub ke dnu. "Je to ubohý lhář bez špetky lidskosti," kroutil hlavou stránkami iSport.cz citovaný Sivok.

Na své straně má i bývalou oporu Jaroslava Drobného, který už nějakou dobu trénuje brankáře v juniorce slovutného Bayernu Mnichov. Svého někdejšího spoluhráče je mu líto a podle něj je ostuda, co se nyní v Dynamu děje.

"Upřímně, je to pro mě silný kafe. Znám ho dlouho a jsem si stoprocentně jistý, že všechno, co řekl, je pravda. Jsem smutný z toho, že se špína z klubu pere v novinách, ale Tomáš se musel bránit. Není možné, aby na sobě všechna obvinění nechal. Navíc od člověka, který mi připadá, jako kdyby si koupil hračku a pak zjistil, že nemá na nové baterky. Přitom fotbalový klub není hračka, jako majitel máte obrovskou zodpovědnost vůči spoustě lidem," pronesl na stránkách Deníku Sport dvaačtyřicetiletý Drobný.

Sivok i současný hlavní kouč David Horejš, který už vede tamní hráče řadu let, byli podle něj špatní z toho, že majiteli docházejí finanční prostředky. "Je pravda, že třeba Mick van Buren má na budějovické poměry nadstandardní plat, ale každý si přece dokáže snadno spočítat, jestli na to má, ne? Tomáše a Davida mrzelo, že by museli vrátit Van Burena z hostování do Slavie, jak to pan Koubek zamýšlel. Byla by to škoda i pro Micka, který by už v této sezoně podle regulí nemohl hrát v třetím klubu. Když jsme u případu Van Buren, kauza kolem údajně falešného podpisu na smlouvě mezi kluby mi přišla hodně bizarní. Ve dvou ohledech. Zaprvé: pan Koubek o tom v klubu mluvil už někdy na podzim, ale když to Tomáš chtěl řešit, zametlo se to pod stůl. A teď při Sivokově odchodu to majitel znovu vytáhnul. A druhá věc: jestli na smlouvě vážně není pravý Koubkův podpis, není neplatná? A pokud ano, nehrál Van Buren dosavadních patnáct ligových zápasů za Dynamo načerno?," položil řečnickou otázku Drobný, jehož názor publikoval Sport.

MAJITEL DYNAMA VYSVĚTLIL, PROČ SE ZBAVIL SIVOKA UŽ PO PŮL ROCE. FUNKCIONÁŘŮV AGENT POCHYBENÍ SVÉHO KLIENTA ODMÍTÁ

Zdroj: isport.blesk.cz