eFotbal

Majitelé titulů, které nikdo netipoval: Kvarteto nečekaných oslav cenných trofejí

Majitelé titulů, které nikdo netipoval: Kvarteto nečekaných oslav cenných trofejí
Majitelé titulů, které nikdo netipoval: Kvarteto nečekaných oslav cenných trofejíFlashscore
Náš oblíbený sport má své favority i outsidery. Pochlubit se může ale celou řadou překvapivých momentů, ať už jde o rekordní přestupy, spory či excesy slavných hráčů, až po nečekané zisky mistrovských titulů. Právě díky těmto chvílím si získal miliony fanoušků po celém světě, kteří dychtivě vyhlížejí každý další zápas svého oblíbeného klubu. Vraťme se ale nyní do minulosti a připomeňme si kvarteto nečekaných oslav, jež nikdo netipoval.
Reklama
Reklama
4) Deportivo La Coruňa (La Liga 1999/2000)

V soutěži, kde máte proti sobě Barcelonu či Real Madrid, už od úvodních kol tušíte, že je velmi malá šance uspět. V minulé sezóně se to podařilo Atlétiku Madrid, ale tento klub ze španělské metropole je již mnohými vnímán jako rovnocenný soupeř zmíněným obrům.

I proto bylo velkým překvapením v roce 2000, když mistrovskou trofej v La Lize pozvedla nad své hlavy kabina Deportiva La Coruňa. Dnes je tento klub jen adresou, kde každý rok bojují o účast ve španělské nejvyšší soutěži, ale ne vždy se to podaří.

3) Chelsea (Liga mistrů 2011/2012)

Vzestup londýnské Chelsea byl po převzetí Abramovičem patrný, ale asi nikdo nečekal, že svůj první ušatý pohár získá v roce 2012. Blues tehdy ustáli velmi náročnou sezónu a nakonec se prokousali do první čtyřky zaručující účast v Lize mistrů.

Postup ze skupinové fáze byl povinností, ale poté přišlo selhání v prvním osmifinále s Neapolí, což vedlo k odvolání André Villas-Boase. Roberto Di Matteo však přišel s kouzlem, které šokovalo všechny. Manko bylo smazáno a v odvetě Blues zvítězili 4:0, ve čtvrtfinále to odnesla Benfika a v semifinále silná Barcelona. Ve finále pak hráči ze Stamford Bridge získali skalp Bayernu Mnichov.

2) Řecko (Euro 2004)

Pokud bychom se zaměřily na mezinárodní scénu, tak velké překvapení přineslo již Euro v roce 1992, které ovládlo Dánsko. Mnohem větší překvapení ale tento evropský turnaj přinesl o dvanáct let později, kdy se šampionem starého kontinentu stalo Řecko.

Jejich hru mnozí kritizovali jako nudnou a založenou jen na tvrdé defenzivě, ale kýžený efekt tato taktika přinesla. Druhé místo ve skupině bylo jen malým signálem, ale poté následovalo vyřazení Francie, České republiky a ve finále triumf nad domácím Portugalskem.

1) Leicester City (Premier League 2015/2016)

Triumf Lišek v ostrovní nejvyšší soutěži zůstává i nadále jedním z největších překvapení v historii fotbalu. Na začátku sezóny byl kurz na jejich možný úspěch 5000:1 a prakticky se ani nepočítalo, že by si na ně mohl někdo vsadit. Leicester však šokoval nejen anglickou veřejnost, když dokázal prestižní ligu ovládnout.

Slavná vítězství proti Liverpoolu, Tottenhamu nebo Manchesteru City nezůstala bez odezvy. Celá řada hvězd v týmu byla poté lákána za nemalé peníze na zvučné adresy. I když se dnes Leicesteru nedaří zrovna jako před lety, tak zisk titulu s 81 body v tabulce už jim nikdo nikdy nesebere.

Zdroj: sportskeeda.com