eFotbal

Manchester United má v současnosti asi největší formu v Evropě, chválil přemožitele šéf Barcelony

Manchester United má v současnosti asi největší formu v Evropě, chválil přemožitele šéf Barcelony
Manchester United má v současnosti asi největší formu v Evropě, chválil přemožitele šéf BarcelonyFlashscore
Trenér Barcelony Xavi po čtvrteční prohře s Manchesterem United 1:2 a vyřazení ve 2. kole Evropské ligy přiznal, že je pro jeho svěřence těžké konkurovat velkým týmům. Podle něj se katalánský celek v pohárové Evropě oproti minulé sezoně zlepšil a v příštím ročníku bude ještě silnější. Litoval, že do odvety s "Rudými ďábly" nemohli zasáhnout mladí záložníci Gavi s Pedrim.
Reklama
Reklama

Barcelona pod Xavim vypadla dvakrát za sebou ze skupiny Ligy mistrů (v minulé sezoně někdejší záložník přišel k týmu až po čtyřech odehraných zápasech v elitní soutěži) a následně i z vyřazovací fáze Evropské ligy. V minulém ročníku nestačila ve čtvrtfinále na pozdějšího vítěze Frankfurt.

"V této sezoně jsme ve skupině Ligy mistrů konkurovali Bayernu (Mnichov) a Interu (Milán). Zlepšili jsme se. I Manchesteru jsme se vyrovnali. Příští rok se musíme zlepšit. Stojí proti nám velké týmy a je těžké jim konkurovat. Hráli jsme proti skvělým mužstvům. Vyrovnali jsme se jim, což se nám minulou sezonu nedařilo. Utekly nám detaily. Příští sezonu se vrátíme silnější," citoval Xaviho deník Marca.

V prvním utkání jeho svěřenci remizovali na Camp Nou s Manchesterem 2:2. V odvetě na Old Trafford po prvním poločase vedli 1:0 díky proměněné penaltě Roberta Lewandowského. United však po změně stran zásluhou Freda a Antonyho otočili skóre.

"V prvním poločase jsme měli utkání pod kontrolou. Druhý poločas jsme ale začali špatně, chyběly nám klid a trpělivost. Je to zklamání, přestože Manchester má v současnosti asi největší formu v Evropě," uvedl Xavi, jehož mužstvo loni na podzim dvakrát zdolalo ve skupině Ligy mistrů i Plzeň.

Katalánský celek se na hřišti Manchesteru musel obejít bez vykartovaného Gaviho a zraněného Pedriho. "Jejich absence se projevila. Jsou to pro nás klíčoví hráči. Kdyby hráli, neměli bychom takové problémy," prohlásil mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Barcelona se nyní soustředí na zbývající dvě soutěže. Ve španělské lize, kde se v neděli představí na hřišti nováčka z Almeríe, hájí osmibodový náskok v čele tabulky před obhájcem titulu Realem Madrid. S ním se příští čtvrtek utká v prvním ze dvou semifinálových duelů Španělského poháru.

Evropské víkendové šlágry: Karius dostane poslední šanci, Union hodlá jít do čela bundesligy