eFotbal

Manchester United v lednu nakupovat umí. Zde je pět důkazů včetně Fernandese

Manchester United v lednu nakupovat umí. Zde je pět důkazů včetně Fernandese
Manchester United v lednu nakupovat umí. Zde je pět důkazů včetně FernandeseFlashscore
Manchester United loni v lednu přivedl portugalského forvarda Bruna Fernandese, který dnes patří k nejlepším hráčům Premier League a momentálně táhne Red Devils za prvním titulem od roku 2013. Není ale jediným povedeným zimním nákupem klubu. Koho ještě Red Devils přivedli v zimním přestupovém okně?
Reklama
Reklama
Bruno Fernandes

Na Old Trafford mu říkají nový Ronaldo, je to totiž Portugalec a přišel ze Sportingu Lisabon. Dříve ale působil i v italské Serii A. Během roku na Old Trafford získal čtyřikrát cenu Nejlepší hráč měsíce Premier League, což se před tím nikdy nikomu nepovedlo. Čísla má dokonce i lepší, než měl v počátku sám Ronaldo. Byl to zkrátka loni v lednu skvělý nákup.

Juan Mata

Po návratu Mourinha do Chelsea se Matovi moc nedařilo a uprostřed sezóny 2013/14 tak španělský záložník přestoupil do Manchesteru United. Dnes už sice k základním pilířům zálohy nepatří, zažil ale na Old Trafford i řadu světlých chvilek. Bývalá hvězda Chelsea nejspíše letos z Manchesteru odejde, budou si jej ale zde dlouho pamatovat.

Patrice Evra

Levý obránce z Francie je známý za své působení v Monaku, Juventusu, Olympiku Marseille a právě Manchesteru United. Ten posílil v létě 2006 a patří k historicky nejlepším obráncům klubu, s Red Devils získal pět ligových titulů, další dva si pak připsal v Itálii. Kariéru ukončil před třemi lety ve West Hamu.

Andy Cole

Autor 93 ligových branek v 195 utkání za Manchester United posílil Rudé ďábly v roce 1995 z Newcastlu a setrval zde šest let, kromě toho hrál ale i za Blackburn, Fulham, Manchester City, Arsenal či Portsmouth. Bývalý anglický reprezentant se později taktéž zapsal mezi klubové legendy a to i přesto, že zde nepůsobil příliš dlouho a později oblékl i dres městského rivala.

Nemanja Vidič

Po ukončení kariéry Garyho Nevilla se stal Vidič kapitánem Manchesteru United. Říkalo se o něm, že "kam se jiný obránce bojí dát nohu, dá Nemanja Vidič klidně i hlavu." Do Manchesteru přišel stejně jako Evra v lednu 2006 a to ze Spartaku Moskva, kromě toho dřív působil i v srbské Červené Hvězdě Bělehrad a Spartaku Subotica, po odchodu z Old Trafford se ještě dva roky před ukončením kariéry ohřál v Interu Milán.

zdroj: sportskeeda.com