eFotbal

Mancini: Rakousko nemá v týmu hvězdy jako ti, kterým budeme dál čelit, ale život vám ztížit umí

Mancini: Rakousko nemá v týmu hvězdy jako ti, kterým budeme dál čelit, ale život vám ztížit umí
Mancini: Rakousko nemá v týmu hvězdy jako ti, kterým budeme dál čelit, ale život vám ztížit umíFlashscore
Itálie je pasována do jednoho z favoritů na vítězství na letošním Euru, ale v osmifinále se jí na odpor postavilo Rakousko. Duel byl rozhodnut až v prodloužení, ve kterém svěřenci kouče Roberta Manciniho vstřelili dvě branky, zatímco soupeř jen jednu. Jak ale zkušený stratég přiznal, jednalo se o velkou zkoušku jeho týmu, která měla nakonec šťastný konec.
Reklama
Reklama

Dramatickou bitvu rozhodli střídající Chiesa a Pessina a v táboře Itálie si mohli pořádně oddychnout. „Věděli jsme, že v tomhle zápase můžeme uklouznout. Tušili jsme, že by to mohlo být ještě náročnější než ve čtvrtfinále. Rakousko samozřejmě nemá tak kvalitní tým jako ti, kterým budeme čelit v další fázi, ale umí vám ztížit život,“ nechal se slyšet Mancini po závěrečném hvizdu před novináři.

Itálie měla v tomto zápase herní převahu, ale ve druhé půli jim zatrnulo, když se střelecky prosadil Arnautovic. Jeho zásah ale nakonec nebyl uznán z důvodu ofsajdu. „Ve druhé půli se nám už tak nedařilo a Rakušané byli těžkým oříškem. Rozhodlo střídání, ale musím říct, že každý na hřišti odevzdal maximum. Na druhou stranu nemuselo k prodloužení vůbec dojít. Ty dva góly jsme mohli dát mnohem dřív,“ pokračoval italský stratég.

Itálie tak prodlužila svou vítěznou formu a nyní vyhlíží dalšího soupeře pro čtvrtfinále. Cesta v pavouku nebude jednoduchá, neboť změří síly s nedělním vítězem duelu Belgie - Portugalsko. Zajímavě poskládaný tým má však ambice se ucházet o cennou trofej.

Zdroj: uefa.com