eFotbal

Mbappé už se stal třetím nejgólovějším Francouzem v Lize mistrů. Která esa má ještě před sebou?

Mbappé už se stal třetím nejgólovějším Francouzem v Lize mistrů. Která esa má ještě před sebou?
Mbappé už se stal třetím nejgólovějším Francouzem v Lize mistrů. Která esa má ještě před sebou?Flashscore
I když má rychlík Kylian Mbappé stále teprve 22 let, už nyní je třetím nejgólovějším francouzským fotbalistou v historii Ligy mistrů.
Reklama
Reklama

Jeho přesný zásah do sítě Manchesteru City byl v milionářské soutěži jeho trefou číslo 24, čímž se v rámci země galského kohouta osamostatnil na třetí příčce historického žebříčku.

Hvězdný kolega Neymara či Messiho z Parku princů tak dokázal přeskočit mistra světa i Evropy z let 1998 a 2000 Davida Trézégueta, jehož bilance v LM se zastavila na třiadvaceti gólech.

Dávno za ním jsou i jeho kolegové z Deschampsova národního mužstva Olivier Giroud z AC Milán nebo Antoine Griezmann, jenž v Lize mistrů opět pálí za Atlético.

Na bronzové příčce se ovšem bývalá hvězdička Monaka přeci jen nějaký čas zdrží, protože první dva muži francouzského pořadí mu jsou zatím hodně vzdáleni.

Zatímco Thierry Henry je díky padesáti nastříleným trefám druhý, všem suverénně vládne Karim Benzema, jenž zatím udeřil pětasedmdesátkrát.

A protože je ve svých třiatřiceti letech na vrcholu sportovních sil a navíc mu momentálně patří status největší ofenzivní hvězdy slovutného Realu, v Champions League pravděpodobně ohledně produktivity neřekl poslední slovo.

Nejgólovější Francouzi v historii LM:

75 - Benzema50 - Henry24 - Mbappé

Slavia s Feyenoordem a Teplicemi, Sparta v Glasgowě a s Libercem, Plzeň s Bohemians, Manchester City - West Ham

Zdroj: sport-express.ru