eFotbal

Měl by začít hrát Karabec ještě významnější roli? Frýdek, Kováč, Hapal, Kotal i Hoftych si myslí následující...

Měl by začít hrát Karabec ještě významnější roli? Frýdek, Kováč, Hapal, Kotal i Hoftych si myslí následující...
Měl by začít hrát Karabec ještě významnější roli? Frýdek, Kováč, Hapal, Kotal i Hoftych si myslí následující...Flashscore
Mít na kontě už v osmnácti letech pětačtyřicet ligových startů za áčko Sparty (a k tomu 5 vystoupení v domácím poháru a 11 duelů na evropské scéně), na to už by jen tak nějaký hráč nedosáhl.
Reklama
Reklama

Kreativní záložník Adam Karabec, jenž je na Letné považován za budoucího nástupce Bořka Dočkala, však ano a na Praze 7 si od něj dost slibují. I proto před pár měsíci odmítli konkrétní nabídku Olympique Marseille na přestup.

Protože je zatím více méně náhradníkem a žolíkem, mohl by převzít větší zodpovědnost a připisovat si ještě více herních minut již od startu jara?

"Myslím si, že na tu šanci čeká. Takových hráčů mají připravených víc, nicméně prvním za Dočkalem určitě stojí on. Pokud se bude chystat Bořkův konec, prostor na hřišti začne Karabec samozřejmě dostávat," pronesl na serveru isport.blesk.cz vicemistr Evropy z roku 1996 Martin Frýdek.

Někdejší letenský asistent Radoslav Kováč by mu příležitost dal se vším, co to obnáší. Tedy i s výpadky. "Zda je stoprocentně připravený, to nevím, nicméně je vysoce talentovaný. Jednou lídrem Sparty určitě bude, ale všechno má svůj vývoj. Musí to být připravené. Nesmí se stát, že Adam dostane šanci, nezvládne pár zápasů a shodí se. Když už se na něj vsadí, musí ho pak trenér podržet. Mladí kluci mají kolísavé výkony a s tím se musí počítat," přidal na serveru iSport.cz bývalý kouč Opavy.

Bývalý hlavní kouč Pavel Hapal uvedl, že by se měl Karabec pořád od někoho učit a hlavní roli by ještě převzít neměl. "Je to hodně talentovaný hráč, kterému chybí jen zkušenosti. Prokazuje velkou kvalitu. Když nastoupí, je nebezpečný. Liberci dal dokonce gól. Jediné, co mu chybí, jsou zkušenosti. Navíc by to byl po Hložkovi další mladý hráč, jenž musí teprve dozrát. Asi by vedle sebe potřeboval hráče typu Dočkala, který ho usměrní a poradí," doplnil hanácký odborník, jehož slova nabídl Deník Sport.

Další exkouč Sparty Václav Kotal by se velké šance nebál. "V lize určitě. Když bude mít kolem sebe vhodné spoluhráče, může být přínosem. Výborná levá noha, technika, může zahrávat standardky. Je poctivý v tréninku. Má všechny předpoklady. Zápasy proti Slavii a dalším by měl zvládat, hráči od něho nejsou kvalitativně tolik odskočení. Ale co se týká pohárů, to ukáže až praxe. Musí s nimi být konfrontován," zaznělo z úst velezkušeného kouče, jenž svého času pracoval také v Hradci Králové, Zbrojovce či Jablonci.

Skeptičtější ohledně výrazného vytížení je zatím také extrenér Liberce Pavel Hoftych. "Karabec je pro mě individuální hráč s potenciálem. Pokud Sparta nepůjde cestou Dočkala, měla by pro splnění cílů hledat jiného hráče, který bude dál. Karabec je kluk, který se fotbal teprve učí," zakončil na isport.blesk.cz předchůdce Luboše Kozla.

Vedení Borussie stále pracuje na tom, jak získat Hložka. Cesta by měla být otevřená i díky Rosickému

Zdroj: isport.blesk.cz