eFotbal

Messi vstřelil v drese Argentiny jubilejní gól a je nejlepším střelcem Jižní Ameriky

Messi vstřelil v drese Argentiny jubilejní gól a je nejlepším střelcem Jižní Ameriky
Messi vstřelil v drese Argentiny jubilejní gól a je nejlepším střelcem Jižní AmerikyFlashscore
Ještě před měsícem byl Lionel Messi „pouze“ druhým nejlepším kanonýrem jihoamerické fotbalové historie za králem fotbalu Pelém. Dnes už má hvězdný Argentinec na kontě 80 reprezentačních gólů, zatímco legendární Brazilec „jen“ 77.
Reklama
Reklama

Třetím nejproduktivnějším jihoamerickým fotbalistou je další brazilský fenomén nedávných let Ronaldo se 62 góly. Messi je nejlepší mezi muži, ale stále zaostává o 32 gólů za ženskou fotbalovou legendou Martou. Ta v dresu Brazílie nastřílela rekordních 112 branek.

Messi dosáhl hranice 80 gólů, když rozvlnil síť v kvalifikačním souboji o mistrovství světa 2022 v Kataru, ve kterém Argentina zdolala Uruguay 3:0. K fotbalistovi hrajícímu od letošního léta se přidali i reprezentační kolegové z týmu Rodrido de Paul a Lautaro Martínez a triumf byl na světě. Messi odehrál první zápas v A-týmu Argentiny už v roce 2005, o rok později vstřelil svůj první gól.

V letošním roce má Messi na kontě už devět reprezentačních gólů, lepe na tom byl pouze v roce 2012 s 12 góly. Od prezidenta Argentinské fotbalové asociace Claudia Tapiu památnou plaketu za jeho výkony a úspěchy v reprezentačním týmu.

„Odehráli jsme výborný zápas. Všechno nám vycházelo. Uruguay čekala vzadu a čekala na brejky. Když se nám ale podařilo vstřelit první gól, uvolnil se nám prostor a přišly i další góly,“ konstatoval Messi po utkání pro bbc.com.

Argentina s kapitánem Messim v sestavě tento rok v létě získala prestižní titul na jihoamerickém šampionátě Copa América a aktuálně natáhla sérii bez prohry už na 24 zápasů. V jihoamerické kvalifikaci je druhá o šest bodů za suverénní Brazílií. Obě reprezentace mají k dobru ještě zářijový zápas, který se nedohrál pro porušení koronavirových předpisů ze strany čtyř argentinských hráčů.

Zdroj: Šport.sk

Benzema, verze 2021? Je v extrémně dobré kondici, mnohem lepší než dřív. Také je mnohem vyspělejší...