eFotbal

Mikloškův záměr s veterány? Laštůvku chce mít v kabině i nadále, Fleišman by mohl být časem lídrem béčka

Mikloškův záměr s veterány? Laštůvku chce mít v kabině i nadále, Fleišman by mohl být časem lídrem béčka
Mikloškův záměr s veterány? Laštůvku chce mít v kabině i nadále, Fleišman by mohl být časem lídrem béčkaFlashscore
Jak hodlají v Baníku naložit se dvěma nejstaršími členy ostravského kádru Janem Laštůvkou (40) a Jiřím Fleišmanem (38), jimž vyprší jejich stávající kontrakty už za šest měsíců v červnu 2023?
Reklama
Reklama

Sportovní ředitel mistra české ligy z roku 2004 Luděk Mikloško bude s oběma ostřílenými borci z kádru Pavla Hapala mluvit o další budoucnosti na startu zimní přípravy...

"Oba jsou fantastičtí kluci, mají neskutečný přístup, kterým jdou příkladem všem mladým, a ti se od nich mají co učit," zaznělo z jeho úst na webu denik.cz.

Bývalý gólman Slavie i Karviné nechyběl na podzim v základní sestavě ani v jednom ze šestnácti zápasů a nová pracovní dohoda by měla být jen formalitou. I ve čtyřiceti letech totiž exreprezentant s dlouhou minulostí v zahraničí prokazuje výkonnost.

"Honzovi chci prodloužit smlouvu, ať bude jednička, dvojka, nebo trojka. Chci, aby v kabině zůstal. Má tam silné slovo a obrovské zkušenosti. Brankářům může radit, pomoci, a to i Víťovi Baránkovi s tréninkem," ozřejmil.

A co o dva roky mladší krajní bek, jenž před příchodem do struktur Baníku bojovat za Liberec i Boleslav a v první polovině tohoto ročníku zasáhl do všech šestnácti ligových zápasů s bilancí dvou přesných zásahů?

Baník počítá i s ním. I kdyby to mělo být v barvách béčka, které je v současnosti v MSFL na průběžné čtvrté pozici s nevelkou ztrátou na čelo a dělá si zálusk na postup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

"Nevím, jestli Jirka bude chtít u fotbalu zůstat, nebo ne. Mým cílem a jednou z priorit je dostat výhledově B-tým do druhé ligy. K tomu je potřeba ho mít silný a s lídrem, který mladým řekne, co a jak," nabídl možný scénář pro příští sezonu 2023/2024 Mikloško.

Tábor převezme stadion, kde jsou doma Ledecký, Nešpor či Šašinka. A co dostavba další tribuny?