eFotbal

Milán má nového rekordmana. Můžu hrát ještě několik let, navnadil fanoušky AC nestárnoucí Ibrahimovič

Milán má nového rekordmana. Můžu hrát ještě několik let, navnadil fanoušky AC nestárnoucí Ibrahimovič
Milán má nového rekordmana. Můžu hrát ještě několik let, navnadil fanoušky AC nestárnoucí IbrahimovičFlashscore
Pravděpodobně jste to zaregistrovali. Zlatan Ibrahimovič se po vážném a dlouhodobém zranění kolena, kvůli němuž měl herní pauzu dlouhých 280 dní, opět představil v trikotu milánského AC.
Reklama
Reklama

Díky tomu, že si proti Atalantě Bergamo (2:0) zahrál v rámci 24. kola Serie A posledních dvacet minut, má navíc v kapse od uplynulého víkendu nový klubový rekord.

Jednačtyřicetiletý funkční veterán, který v minulosti pálil i za Ajax, Inter, Juventus, Paris Saint-Germain, Barcelonu, Manchester United i Los Angeles Galaxy, se stal nejstarším hráčem v historii "Rossoneri" ze San Sira.

"Posledních šest měsíců uplynulé sezoně sem chtěl pomoci týmu, i když jsem reálně nemohl hrát. Operaci jsem mohl podstoupit dřív, ale slíbil jsem trenérovi, že počkám, protože jsem chtěl být u mužstva a podporovat ho," vrátil se v interview pro goal.com k mistrovskému ročníku "Ibra", jenž AC pomohl k prvnímu Scudettu po jedenácti letech.

Milánským příznivcům pak vyslal pozitivní vzkaz, z něhož vyplývá, že by tento ročník 2022/2023 nemusel být jeho rozlučkovým. Dle následujícího vyjádření by mohl v profesionálním dění oslavit i své říjnové dvaačtyřicáté narozeniny.

"Mám za sebou dva tréninky a hrál jsem něco mezi 15 a 20 minutami. Chybí mi praxe, ale pokud zůstanu v takovém zdravotním stavu, můžu hrát ještě několik let, nejen jednu sezonu," navnadil fanoušky sebevědomý forvard.

Od svého návratu do hlavního města italské módy, k němuž došlo v závěru roku 2019, nastoupil rodák z Malmö do 75 zápasů s bilancí 36 přesných zásahů.

Se svými rozjetými spoluhráči, kteří táhnou šňůru čtyř triumfů v řadě a s konkurenčním Interem se perou o průběžné druhé místo v tabulce, bude usilovat o branku č. 37 již čtvrtý březnový den na půdě Fiorentiny.

Newcastle zvažuje nákup 18letého mladíka za 176 milionů liber