eFotbal

Místo utahování opasků se rozhazovalo, teď to mají v Barceloně odnést mladíci. Kdo má být první?

Místo utahování opasků se rozhazovalo, teď to mají v Barceloně odnést mladíci. Kdo má být první?
Místo utahování opasků se rozhazovalo, teď to mají v Barceloně odnést mladíci. Kdo má být první?Flashscore
Předpokládalo se, že Barcelona bude pokračovat v úsporném režimu, aby unikla z dluhové propasti. Opak je ale pravdou, což nyní katalánskému obrovi opět zatápí pod kotlem. Velké výdaje v létě nejen vyprázdnily klubovou pokladnici, ale problém je i v tom, že převyšují zisky, což je proti pravidlům nejen La Ligy. Proto na Camp Nou usilují o prodeje některých tváří, kterým může patřit budoucnost.
Reklama
Reklama

Jméno Frenkie de Jong je s ochodem spojováno prakticky celé léto, avšak vedení Barcelony se nechalo slyšet, že ke změně klubových barev v jeho případě nedojde. Pro fanoušky možná uklidňující zjištění, které však nemusí být zase až tak pravdivé, neboť se jeho prodej stále více jeví jako podstatný dílek možného řešení.

Nizozemský talent však nemá být jediným. Barcelona si chce pomoct i tím, že se zbaví některých perspektivních tváří ze své mládežnické akademie La Masia. Absolventi mají většinou cestu na zvučné evropské adresy zaručenou, stejně tak je o ně stále velký zájem. Blaugrana hledají finance a aktuálně se jim jeví, že pár mladíků mohou ze své líhně postrádat.

V této souvislosti se hovoří také o prodeji perspektivního křídla Álexe Collada. Ten se v Barceloně hlásil již ve svých jedenácti letech a mnohými byl označován za jeden z největších objevů Španělska. V rezervním týmu katalánského klubu nosil kapitánskou pásku a herní praxi sbíral v uplynulé sezóně v Granadě, kde se mu dařilo.

Místo zapracování do týmu však na Camp Nou tuší, že by mohlo pár milionů přitéct do klubové pokladnice na úkor jeho uvolnění. O třiadvacetiletý talent již projevil zájem řecký gigant Olympiacos, ale pozadu nemá být ani Celtic Glasgow. Collado by mohl setrvat i v La Lize, kde se na jeho dostupnost vyptávají dva obdivovatelé.

Zdroj: thehardtackle.com