eFotbal

Mladá Boleslav si pojistila služby hvězdy. Reprezentant Kušej podepsal smlouvu do roku 2027

Mladá Boleslav si pojistila služby hvězdy. Reprezentant Kušej podepsal smlouvu do roku 2027
Mladá Boleslav si pojistila služby hvězdy. Reprezentant Kušej podepsal smlouvu do roku 2027Flashscore
Český reprezentant Vasil Kušej prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi. Čtyřiadvacetiletý křídelník se upsal účastníkovi hlavní fáze Konferenční ligy do června 2027. "Prodloužení smlouvy s Vasilem Kušejem je pro nás velmi důležitým momentem. Je bezesporu jedním z pilířů našeho týmu a nejen jeho reprezentační zkušenosti jsou pro klub velkým přínosem," uvedl prezident klubu David Trunda v tiskové zprávě pro média.
Reklama
Reklama

"Jsem šťastný, jakým směrem se klub vydal a jak tým funguje. Udělali jsme kus práce a jsem rád, že jsem u toho všeho mohl být a přispívat svými výkony. Je pro mě obrovská motivace do další práce, chci splácet důvěru klubu i fanouškům," řekl Kušej.

Spokojeností zářil i Trunda. Zpráva, že si Kušej protáhne své působení ve středočeském klubu. mu udělal zjevnou radost. "Kušejův herní přínos i schopnosti na hřišti výrazně přispívají k našim ambicím a inspirují mladé talenty v akademii. Jsem rád, že Vasil vidí svou budoucnost právě u nás. Klub mu poskytne maximální podporu a optimální podmínky pro jeho další rozvoj. Věříme, že jeho pokračování v našem týmu nás posune k dalším společným úspěchům,” sdělil prezident FK Mladá Boleslav David Trunda. „Klub má jasnou dlouhodobou vizi dalšího rozvoje, a prodloužení smlouvy s klíčovým hráčem, jako je Vasil, je logickou součástí této strategie,” doplnil.

Kušej přišel do Mladé Boleslavi loni v lednu, a přestože byl v nejvyšší soutěži nováčkem, ihned se zařadil mezi opory. V 62 soutěžních utkáních zaznamenal 14 gólů a 17 asistencí. I jeho forma v úvodu sezony pomohla Středočechům přejít přes tři předkola do Konferenční ligy.

Bývalý hráč Drážďan, Wackeru Innsbruck a Ústí nad Labem má na kontě dva reprezentační starty. Nastoupil i do posledního utkání národního týmu, který před týdnem zdolal v Lize národů 3:2 Ukrajinu.

Mladá Boleslav a mistrovský titul? V každém klubu mám vždy nejvyšší cíle, přiznává Jinoch