eFotbal

Mladí kluci v nejlepších klubech jsou rozmazlení, myslí si, že můžou všechno, kritizuje Rajnoch. Co jim chybí?

Mladí kluci v nejlepších klubech jsou rozmazlení, myslí si, že můžou všechno, kritizuje Rajnoch. Co jim chybí?
Mladí kluci v nejlepších klubech jsou rozmazlení, myslí si, že můžou všechno, kritizuje Rajnoch. Co jim chybí?Flashscore
Podle sparťanského odchovance Jana Rajnocha chybí v současnosti letenskému "S" jednoznačný lídr, jehož by bez výjimky respektovala celá kabina a který by perspektivním tvářím okolo ukazoval směr i cestu.
Reklama
Reklama

"O tom, co se Spartě stalo ve čtvrtek v Norsku ani nemá cenu mluvit, vyřazení z Evropy je pro ni obrovská rána a teď na startu ligy přišla další. Vím, že je jiná doba, sází se na mladé hráče, i já je trénuji a tlačím do sestavy. Ale ve Spartě mi prostě v současnosti chybí lídr. Navíc mi přijde, že mladí kluci v nejlepších klubech jsou rozmazlení. Myslí si, že můžou všechno, chybí jim zodpovědnost, pokora a odolnost. V kabině by se proto hodila osobnost, co by řekla, jdeme na pivo a tam si to všechno vyříkáme," napsal ve svém komentáři pro sport.cz čtyřicetiletý internacionál.

Přesně takhle to fungovalo v jeho éře. "Šli jsme tam a v nadsázce řečeno si dali do držky. Ti mladí by potřebovali seřvat. Když si vzpomenu, jak jsem něco jako mladý vypustil, okamžitě jsem to dostal sežrat. Možná měla Sparta angažovat Juraje Kucku, který má něco za sebou a tuhle roli by nejspíš splnil stoprocentně," přidal na webu sport.cz bývalý reprezentant Česka, jenž si v minulosti vyzkoušel i turecké a německé prostředí.

Problémem může být i zbytečné přeplácení, což se netýká pouze letenského "S". "Finanční ocenění je samozřejmě každého věc, ale myslím, že je chybou, že jsou mladí hráči přeplácení. Když někomu dáte milion měsíčně, tak to s ním prostě zamává. Já těm klukům ty peníze přeju, ale měli by je dostat ve formě prémií, když něco vyhrají, nebo někam postoupí. Takhle to nemá jen Sparta, ale i další kluby. Stejná písnička je Baník Ostrava. Přijde mi, že ohledně financí to funguje snad v Plzni. Tam finance scházely, ale tým se semkl a nakonec vybojoval titul," připomněl sportem.cz citovaný stratég Motorletu Praha B.

Zdroj: sport.cz