eFotbal

Mládí vpřed? Ve slovenské Niké lize se tím řídí převážně Češi Hynek, Skuhravý a Smetana

Mládí vpřed? Ve slovenské Niké lize se tím řídí převážně Češi Hynek, Skuhravý a Smetana
Mládí vpřed? Ve slovenské Niké lize se tím řídí převážně Češi Hynek, Skuhravý a SmetanaFlashscore
Ve 20. kole slovenské Niké ligy nasadil nejstarší základní sestavu trenér Spartaku Trnava Michal Gašparík (věkový průměr měla 29 let a tři měsíce). Třetímu týmu tabulky to však k ničemu nebylo a po Ružomberoku (0:1) nestačil před domácím publikem ani na Dunajskou Stredu (1:2).
Reklama
Reklama

Jak připomněl na síti X účet Futbalové Zákulisie, pod druhou nejstarší jedenáctku uplynulého víkendu se podepsal šéf lavičky Slovanu Bratislava Vladimír Weiss (28,6), jehož svěřenci už však zkušenosti uplatnili a na Tehelném poli bez výraznějších problémů přehráli Zlaté Moravce (4:1), čímž si vylepšili sebevědomí před evropskou odvetou se Sturmem Graz.

Straku čeká po několika měsících další záchranářská mise na Slovensku, povede Žofčáka s Van Kesselem

Heslo "mládí vpřed" naopak razí čeští odborníci na slovenských prvoligových lavičkách. Zatímco Ondřej Smetana poslal od úvodních minut čtvrtou nejmladší sestavu kola (24 let a 7 měsíců), stratég Podbrezové Roman Skuhravý vyrukoval ve venkovním duelu s Košicemi (0:0) s mužstvem, jehož věkový průměr činil 23 let a 6 měsíců. A to ještě zůstal na lavičce náhradníků dvacetiletý český forvard Christophe Kabongo.

Ďuriš se opět potká v jednom dresu s Poznarem. Spartak se dočkal svého oblíbence dřív, než plánoval

Mladší už byla jen Žilina, jíž trenérsky řídí bývalý kouč Dukly i české sedmnáctky Jaroslav Hynek. Aktuálně druhý celek pořadí nastoupil ve Skalici s velmi mladým týmem s průměrem 21 let a jednoho měsíce, což je unikát i v rámci jiných evropských soutěží. Jen pro příklad - nejstarším útočníkem MŠK je aktuálně jednadvacetiletý Francouz Kelian Nsona.

Průměrný věk základních sestav ve 20. kole:

29,3 Spartak Trnava 28,6 Slovan Bratislava27,8 Skalica27,8 Dukla Banská Bystrica27,7 Košice27,3 ViOn Zlaté Moravce26,8 Zemplín Michalovce24,7 DAC 1904 Dunajská Streda24,7 MFK Ružomberok24,5 Trenčín23,6 Železiarne Podbrezová21,1 Žilina

© FK Železiarne Podbrezová