eFotbal

Modrič a ti ostatní? Nejlepších pět záložníků v La Lize!

Modrič a ti ostatní? Nejlepších pět záložníků v La Lize!
Modrič a ti ostatní? Nejlepších pět záložníků v La Lize!Flashscore
Iniesta a Xavi, kteří dlouho kralovali ve středu pole na španělských trávnících, už jsou pryč a místo toho se nejlepší záložní duo na světě objevilo v konkurenčním Realu. Kdo ale kromě Modriče a jeho parťáka patří k nejlepším pěti středopolařům v La Lize?
Reklama
Reklama
5. Koke

Devětadvacetiletý kapitán Atletica Madrid a španělský reprezentant působí v madridské metropoli už od roku 2009 a dlouhodobě patří k tahounům mužstva. Atleticu je věrný, podává velmi sympatické výkony a fanoušci jej milují. Koke s klubem vyhrál jednou La Ligu, o což se pokouší i letos, a dvakrát se dostal do finále Ligy mistrů, v obou případech zde ale podlehl městskému rivalovi Realu. Kromě toho ale získal i jeden španělský pohár a dvě vítězství v Evropské lize.

4. Marcos Llorente

Llorente před necelými dvěma lety vyměnil v rámci španělské metropole prostředí a přestoupil z Realu do Atletica. Sympatické výkony podával i na bílé straně Madridu, jednou dokonce vyhrál i Ligu mistrů, jednu sezónu se mu dařilo na hostování v Alavesu. V našlapané záloze Realu pro něj ale už nebylo místo a Zidane tak souhlasil s hráčovým odchodem do Atletica. Nyní toho ale možná lituje, protože Llorente předvádí na Wanda Metropolitano výborné výkony a je jen otázka, zda by se prosadil i v Realu.

3. Frenkie de Jong

Iniesta a Xavi jsou pryč a Busquets už není tak dobrý jako před pár lety, zálohu Barcelony tak nyní táhne mladý Nizozemec Frenkie de Jong. Třiadvacetiletý středopolař zažil výborné sezóny v Ajaxu, kde po boku Matthijse de Ligta došel s týmem až do semifinále Champions League, individuálně se mu daří i na Camp Nou. Žádnou trofej ale ve Španělsku zatím nezískal, v Lize mistrů už je klub vyřazen a nyní se de Jong a spol. pokouší ovládnout alespoň La Ligu.

2. Toni Kroos

Jednatřicetiletý Kroos působí v madridském Realu od roku 2014 a prakticky celou dobu je stabilním členem základní jedenáctky, jeho chirurgicky přesné přihrávky jsou dlouhodobě v horních patrech různých tabulek statistik a s Realem vyhrál třikrát Ligu mistrů a dvakrát La Ligu. Mistr světa s německou reprezentací a německý mistr s Bayernem patří dlouhodobě k nejlepším záložníkům na světě.

1. Luka Modrič

A o Modričovi a Kroosovi se dlouhodobě píše jako o nejlepší záložní dvojici na světě. A to i v dobách, kdy se Realu týmově moc nedaří. Modrič působí na Bernabeu už od roku 2012, s klubem získal čtyři tituly v Lize mistrů a vrcholem jeho veleúspěšné kariéry byl rok 2018, kdy kromě triumfu v Champions League dotáhl Chorvatsko do finále mistrovství světa a na konci kalendářního roku byl odměněn Zlatým míčem, stal se tak prvním hráčem od roku 2007, který v anketě porazil Lionela Messiho i Cristiana Ronalda. Modrič své kvality potvrzuje i ve svých pětatřiceti letech a stále se jedná o motor zálohy.

zdroj: Sportskeeda