eFotbal

Mohuč porazila Bayern, Dortmund padl v přestřelce s Bochumí

Mohuč porazila Bayern, Dortmund padl v přestřelce s Bochumí
Mohuč porazila Bayern, Dortmund padl v přestřelce s BochumíFlashscore
Dvaatřicáté kolo německé Bundesligy odstartoval poslední dubnový pátek souboj Unionu Berlín s Fürthem. V něm se favorit z Berlína proti poslednímu celku německé soutěže pořádně nadřel a nakonec byl rád za bod. V sobotních utkáních pak čerstvý německý mistr Bayern Mnichov podlehl překvapivě Mohuči 3:1 a Borussuia Dortmund v přestřelce padla s Bochumí 4:3.
Reklama
Reklama

Ačkoliv si první šanci zápasu vytvořil domácí Union, výrazně lepším celkem byl během první pětačtyřicetiminutovky Fürth, který se díky sympatickému výkonu na půdě šestého celku Bundesligy dostal dokonce ve 33. minutě zásluhou Hrgota do vedení. I ve druhé půli podávali hosté velmi dobrý výkon Až v 72. minutě se domácí obrana dopustila velké chyby, kterou potrestal Sven Michel. I přesto mohou být fotbalisté Fürthu se svým výkonem v Berlíně spokojeni.

Titul v kapse a hned prohra. Mohuč dokázala vyzrát nad Bayernem a vylepšila si tak své dosavadní 9. místo. Za Bayern skóroval Lewandovski, což už je vlastně taková ohraná písnička. Bayern tento souboj hrubě nezvládl, s Mohučí by takto padnout neměl.

Ani hattrick Haalanda nestačil k výhře. Dortmund padl v derby s Bochumí 3:4, i když z 0:2 přehodil výhybku na 3:2, ale to bylo vše. Dortmund má sice na druhém místě náskok, ale takové prohry jen škodí. Zato však Haaland drží momentálě s  Patrikem Schickem druhé místo střelců za jasným vítězem Robertem Lewandowskim.

Bod na každé streně je spravedlivý. Zvlášť, když jsou oba týmy jalové. Wolfsburg se Stuttgartem dnes fotbalem nebavili, ale každý i přesto odešel s bodem za remízu 1:1. Pro Stuttgart se jedná o důležitou výhru v honbě za záchranou.

Šílenost. Další zápas, který skončil 3:4 byl meui Hoffenheimem a Freiburgem. V boji o vysněnou Ligu Mistrů byl úspěšnější právě Freiburg a dostal se tak na 4. místo za Leverkusen. Dokáže si ho udržet i do konce sezóny?

BUNDESLIGA, 32. KOLO:

Union Berlín - Fürth 1:1 (0:1)Branky: 72. Michel – 33. Hrgota.

Mohuč - Bayern Mnichov 1:3 (1:2)Branky: 18. Burkardt, 27. Niakhaté, 57. Barreiro – 33. Lewandowski.

Stuttgart - Wolfsburg 1:1 (0:1)Branky: 89. Führich – 13. Brooks.

Augsburg - Kolín nad Rýnem 1:4 (0:2)Branky: 73. Niederlechner – 12. Thielmann, 15. Uth, 63. Modeste z pen., 77. Modeste.

Bielefeld - Hertha Berlín 1:1 (0:0)Branky: 90+1. Nilsson – 54. Tousart.

Borussia Dortmund - Bochum 3:4 (2:2)Branky: 18. a 30. Haaland oba z pen., 62. Haaland – 3. Polter, 8. Holtmann, 81. Locadia, 85. Pantovič z pen.

Hoffenheim - Freiburg 3:4 (1:1)Branky: 32. Kramarič, 49. Stiller, 84. Rudy - 23. Sallai, 50. Gunter, 70. Holer, 73. Woo-Yeong