eFotbal

Mohutné zbrojení Olympiakosu. Vaclík v kabině po Marcelovi přivítá další bývalou hvězdu Realu

Mohutné zbrojení Olympiakosu. Vaclík v kabině po Marcelovi přivítá další bývalou hvězdu Realu
Mohutné zbrojení Olympiakosu. Vaclík v kabině po Marcelovi přivítá další bývalou hvězdu RealuFlashscore
Zbrojení řeckého Olympiakosu vzbuzuje letos velkou pozornost,  neboť do kádru, jehož součástí je i český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, míří toto léto jedna hvězda za druhou. Klub z Atén má poslední týdny na přestupovém trhu plné ruce práce, neboť tamní kouč Evanelos Marinakis staví tým z hvězd, které si pamatují především fanoušci La Ligy. Nejčerstvějším přírůstkem má být kolumbijský legionář James Rodríguez.
Reklama
Reklama

Klub nedávno získal někdejší tvář Atlética Madrid Šime Vrsaljka, s velkou pompou byl pak ohlášen příchod brazilského veterána Marcela, jenž byl dlouhé roky jednou z klíčových tváří Realu Madrid. Podle řeckého listu Gazzetta, který citovaly i další evropské weby v čele s The Sun či Footmercato má být v nejbližších hodinách představen v barvách Olympiakosu i Rodríguez.

Jednatřicetileté křídlo má za sebou zajímavou kariéru, která vykazuje úspěchy i období útlumu. Odchovanec Envigado o sobě dal vědět především během světového šampionátu v Brazílii. Následovalo pak angažmá v Realu Madrid, během kterého Rodríguez absolvoval i hostování v Bayernu Mnichov.

Do Řecka pak přichází z katarského Al-Rayyanu, kde má platný kontrakt až do roku 2024 zahrunující roční plat 5,2 milionů liber. Olympiakos se s ním domluvil na ročním hostování, po kterém se uvidí, zda by se spolupráce mohla prodloužit. Během své anabáze na jihu Evropy by si měl zachovat výši roční mzdy, neboť se na jejím financování budou podílet Olympiakos i Al-Rayyan.