eFotbal

Moje spokojenost je poloviční, hlásí z Krakova Jugas. Proč zatím nedosáhl stoprocentní herní pohody?

Moje spokojenost je poloviční, hlásí z Krakova Jugas. Proč zatím nedosáhl stoprocentní herní pohody?
Moje spokojenost je poloviční, hlásí z Krakova Jugas. Proč zatím nedosáhl stoprocentní herní pohody?Flashscore
Otrokovický rodák Jakub Jugas (29) by si sice mohl v polské Ekstraklase stěžovat na ledacos, nicméně na herní vytížení ne.
Reklama
Reklama

Od startu nového ročníku 2021/2022 totiž absolvoval všech čtrnáct ligových vystoupení Cracovie a navíc přidal i 120 minut v Polském poháru.

I díky tomu je bývalý defenzivní hráč Zlína, Příbrami, Brna, Jablonce, Mladé Boleslavi i Slavie třetím nejvytíženějším mužem svého krakovského zaměstnavatele.

"Na vytíženost si stěžovat nemůžu. Mám od trenéra důvěru, kterou se mu snažím splácet. Ale upřímně řečeno, mé výkony jsou takové kolísavé. Dva zápasy se cítím dobře, jeden špatně, takže se sebou nejsem úplně spokojený. Samozřejmě aklimatizace nějakou dobu trvá, ale už jsou to tři měsíce a výkony by měly být ustálenější. Myslím, že v neděli v městském derby to nebylo špatný, avšak celkově mi chybí větší převzetí zodpovědnosti a role lídra. Chci se k tomu dopracovat a potvrdit kvalitu, se kterou jsem přicházel. Zatím je spokojenost poloviční, nahoru dolů," neměl problém přiznat odchovanec Ševců, jehož slova nabídl portál sport.cz.

Co vše tedy chybí k tomu, aby vše bylo stoprocentní? "Cítím se na takových 70 procent. Třicet procent mi ještě schází k tomu, abych se cítil úplně top. Ale nejde o trénovanost, spíš herní pohodu. Celý život jsem hrál v Česku, všechny hráče jsem znal, stejně jako kabinu, která doma funguje jinak. Než do nových kolejí zapadnete, poznáte novou ligu, nové útočníky, nový styl, chvilku to trvá. Někomu méně, někomu déle. A mně nyní trošku dýl. Musím se snažit. Přišel jsem s nějakou pověstí a tu si musím vybudovat znovu od začátku. Nikdo mi nic zadarmo nedá," pokračoval na serveru sport.cz spoluhráč někdejšího gólmana Slovanu Liberec Lukáše Hrošša.

A jak se mu zamlouvá úroveň nejvyšší soutěže u našich severních sousedů? Například úřadující šampion Legia Varšava je po čtrnácti odehraných kolech až předposlední, což je šok. šest ligových proher v řadě však s Pekhartem, Borucem a spol. obrovsky zamávalo.

"Víme, kde se teď pohybuje Legia, která naposledy prohrála doma 1:3 se Stalem Mielec a je sedmnáctá. V Polsku hraje osmnáct týmů a z toho šestnáct je tak vyrovnaných, že může kdokoliv s kýmkoliv vyhrát i prohrát. V Česku to platí pro první pětku. Upřímně říkám, že tady je kvalita ligy vyšší. Určitě co se individuální kvality týká. Když to porovnám s útočníky v české lize, rychlostně, silově a technicky jsou lepší. Ale na druhou stranu bych řekl, že česká liga je víc taktičtější. Cítím u nás větší zodpovědnost vůči týmu. Tady si řeknou, že hrajeme jeden na jednoho a nějak to dopadne. Někdy to vyjde, někdy ne," zakončil na sport.cz Jugas, jenž se může v Krakově potkávat i s Hanouskem, Klimentem či Frydrychem, kteří oblékají trikot konkurenční Wisly.

Česko - Kuvajt. Kvalifikace MS 2022: Česko - Estonsko, Wales - Belgie, Itálie - Švýcarsko. Futsal: Slavia - Sparta

Zdroj: sport.cz