eFotbal

Mosquera: Mnoho hráčů i fandů mě nemá rádo, protože jsem podle nich příliš agresivní, já ale jen bráním klubové barvy

Mosquera: Mnoho hráčů i fandů mě nemá rádo, protože jsem podle nich příliš agresivní, já ale jen bráním klubové barvy
Mosquera: Mnoho hráčů i fandů mě nemá rádo, protože jsem podle nich příliš agresivní, já ale jen bráním klubové barvyFlashscore
Dvaatřicetiletý kolumbijský křídelník Jhon Mosquera, jenž na české mapě působil jak v Bohemians 1905, tak ve Slovanu Liberec, věnoval svůj nedávný titul s Viktorií Plzeň svému otci.
Reklama
Reklama

"Kdybychom ho nevyhráli, bude to pro mě prohra, ale zároveň i pro mého tátu. Já mám díkybohu všechno, ani mé rodině nic nechybí, ale nevyhrát titul by znamenalo velký smutek v naší rodině a i zde v klubu. Pro trenéra, pro pana Šádka, pro fanoušky. Ale také pro mého tátu. Když hraju, tak na něj pořád myslím. Do každého zápasu dávám 100 procent. Mnoho fanoušků mě nemá rádo, protože jsem podle nich příliš agresivní. Ale já jen bráním klubové barvy, logo klubu a udělám pro něj všechno. Mnoho hráčů na mě nadává, ale i když se zeptáš u nás v šatně, tak ti každý řekne, že jsem ho při tréninku šlápnul, strčil. Takhle já prostě hraju – na 100 procent – tak, jak si to vždycky přál můj táta. Jelikož už teď není mezi námi, tak musím hrdě bránit jeho jméno, které po něm nosím na zádech," vysvětlil zkušený svěřenec Michala Bílka, jehož slova nabídl web fcviktoria.cz.

Ligový primát už v minulosti vyhrál i ve své rodné zemi. Je tak co porovnávat. "Tohle je můj čtvrtý titul v kariéře. To, co jsem zažil v Kolumbii, bylo také neskutečné. Nikdy jsem si nepředstavoval, že se mi povede zahrát si Mistrovství světa klubů. Atlético Nacional je velkoklub. Na stadion se vejde okolo padesáti tisíc lidí, což je samo o sobě neskutečný zážitek. No a tam mě naučili, co to je zažívat slávu ve spojení s titulem, naučili mě s ní pracovat a s touto zkušeností jsem přišel sem. A díkybohu jsme i zde šampióni," přidal na fcviktoria.cz Mosquera.

Krátká dovolená ho zavane i do Kolumbie. "Předtím jsem byl se ženou a dceraou ve Španělsku. Moje žena do Kolumbie neletěla, protože je těhotná a doktoři ji nedoporučili tak dlouhou cestu. Já se tam potkal s mámou, babičkou a navštívili jsme hrob otce, kam jsem mu odvezl medaili, aby ji viděl a já mohl říci, že je také jeho, protože mi pomáhal a dodával energii," zaznělo z úst kolegy Staňka, Hejdy, Kopice a spol.

Evropskou ligu už si v minulosti zahrál, v Lize mistrů ovšem může být premiérově. "Je to můj splněný sen. Už jich moc nezbývá. Jeden z nich je hrát za kolumbijský národní tým a druhý je právě Liga mistrů. Už jsem byl šampiónem, vstřelil jsem a asistoval na důležité góly, ale zahrát si Ligu mistrů byl vždy i sen mého otce a doufám, že to klapne. Budu na sobě velmi tvrdě pracovat a udělám vše proto, abychom si ji zahráli," uzavřel rodák ze Santiaga de Cali, který má v Doosan aréně smlouvu do 30. června 2023 a jehož v současnosti nezastupuje žádný hráčský agent.

Nebudu to tady mít jednoduché, je to velká změna, přiznává čerstvá letenská posila na pozici číslo 10

Zdroj: fcviktoria.cz