eFotbal

Mourinho už úřaduje v Istanbulu, prezident Fenerbahce ho vrátil mezi 10 nejlépe vydělávajících koučů planety

Mourinho už úřaduje v Istanbulu, prezident Fenerbahce ho vrátil mezi 10 nejlépe vydělávajících koučů planety
Mourinho už úřaduje v Istanbulu, prezident Fenerbahce ho vrátil mezi 10 nejlépe vydělávajících koučů planetyFlashscore
AS Řím je minulost, Fenerbahce budoucnost. Přesně takto už přemýšlí José Mourinho (61), který byl před pár dny oficiálně představen v Istanbulu.
Reklama
Reklama

Prezident úřadujícího vicemistra Süper Lig Ali Koc vrátil portugalského "Special One" mezi deset nejlépe placených trenérů světa, což je status, který se ho během působení v hlavním městě Apeninského poloostrova netýkal.

Bývalý kouč Realu Madrid, Interu, Chelsea i Manchesteru United by měl vydělávat na turecké půdě 10,5 milionů eur ročně, s tím, že kontrakt podepsal na dvě sezony. 

V NIZOZEMSKU BRZDÍ EUFORII. FEYENOORD CHCE POSLAT NA LETNOU ZA PRISKEHO O DOST MENŠÍ FINANČNÍ OBNOS, NEŽ SE ČEKALO

A právě to je gáže, která ho v trenérském žebříčku řadí hned vedle Nizozemce Erika ten Haga, jenž se stále nalézá na výplatní pásce "Rudých ďáblů" z Old Trafford.

Za svými někdejšími rivaly ze španělské LaLigy Pepem Guardiolou (23,5) a Diego Simeonem (35,2) však "Mou" v současnosti notně zaostává. V evropské TOP 5 už zkrátka není.

"S Mourinhem se kromě nás potkaly i jiné kluby. Komunikoval s ním také Besiktas Istanbul, my jsme s ním však jednali ještě dříve a dali jsme mu mnohem výhodnější nabídku, jíž přijal. Naše ambice ho nadchly," pochvaloval si v interview pro Sports Digitale Koc.

Nejlépe vydělávající trenéři světa:

(v milionech eur ročně)

10. José Mourinho (10,5)9. Erik ten Hag (10,5)8. Carlo Ancelotti (11,2)7. Mauricio Pochettino (12,2)6. Thomas Tuchel (12,4)5. Massimiliano Allegri (13,2)4. Steven Gerrard (17,8)3. Jürgen Klopp (18,8)2. Pep Guardiola (23,5)1. Diego Simeone (35,2)