eFotbal

Mrazivý vzkaz krátce před smrtí. Každý den je novým požehnáním, napsal gólman. Za pár hodin zemřel

Mrazivý vzkaz krátce před smrtí. Každý den je novým požehnáním, napsal gólman. Za pár hodin zemřel
Mrazivý vzkaz krátce před smrtí. Každý den je novým požehnáním, napsal gólman. Za pár hodin zemřelFlashscore
Africký fotbal zasáhla tragédie. Bývalý gólman národního týmu Zimbabwe George Chigova zemřel. Dvaatřicetiletý brankář se léčil s problémy se srdcem, před čtyři měsíci byl hospitalizován s podezřením na infarkt. Za národní tým odchytal v letech 2011 až 2019 dvaatřicet zápasů.
Reklama
Reklama

Během kariéry si zachytal za kluby Dynamos, Supersport United a Polokwane City, Zimbabwe pak reprezentoval mimo jiné na Africkém poháru národů. Žádný další start už do sbírky nepřidá. Ve středu bylo potvrzeno, že gólman zemřel.

V den své smrti byl přitom Chigova aktivní na sociálních sítích, kam napsal srdceryvný vzkaz. "Každý den je novým požehnáním. Pusťte všechny starosti z hlavy a buďte vděční za všechno pozitivní ve svém životě," uvedl gólman krátce před svou smrtí.

V posledních měsících jej trápily velké zdravotní problémy. V červenci při tréninku utrpěl srdeční zástavu. Od té doby se léčil, na aktivní fotbal musel zapomenout. Smrt gólmana přišla nedlouho poté, co zemřel na nfarkt bývalý bývalý zimbabwský hráč a manažer Rahman Gumbo. Tomu bylo 59 let.

Reprezentace Zimbabwe tak nastoupí v nejbližších utkáních s černou páskou. „Válečníci budou nosit černé pásky, aby uctili památku našich ikon," uvedlo vedení tamního fotbalu.

Ruce z kapes! Hvězdičky z Manchesteru naštvaly fanoušky při rozloučení s Charltonem