eFotbal

Můj první cíl je být šampionem Fortuna:ligy, Konferenční ligy i Mol Cupu, tvrdí po příchodu do Edenu Eduardo Santos

Můj první cíl je být šampionem Fortuna:ligy, Konferenční ligy i Mol Cupu, tvrdí po příchodu do Edenu Eduardo Santos
Můj první cíl je být šampionem Fortuna:ligy, Konferenční ligy i Mol Cupu, tvrdí po příchodu do Edenu Eduardo SantosFlashscore
O čem všem hovořil ve svém premiérovém interview v sešívaném dresu v útrobách Edenu nový svěřenec Jindřicha Trpišovského Eduardo Santos? Mimo jiné i o prvních pocitech z přesunu, ale zdaleka nejen o nich...
Reklama
Reklama

"Je to jako splněný sen. Když jsem přišel do Česka, tak jsem snil o hraní v nejlepším týmu tady," uvedl na stránkách slavia.cz brazilský obránce, jenž byl posledního půl roku zapůjčen v konkurenční Plzni, s níž oslavil mistrovský titul.

Sešívaní mají před sebou druhé předkolo Evropské konferenční ligy. "Těším se na to opravdu hodně. Hrát v takové soutěži snad pro mě bude přirozené. Vím, že to budou hodně důležité zápasy, ale pro mě to není nic neobvyklého. Miluji to, co dělám. Když jsem na hřišti, tak prostě dělám, co miluji. Je mi jedno, v jaké soutěži to je," podotkl na webu slavia.cz čerstvý spoluhráč Provoda, Ševčíka, Holeše a spol.

Úřadující vicemistr česká od své defenzivní akvizice i velkou úspěšnost v obranných soubojích. V této statistice byl dokonce v uplynulém ligovém ročníku vůbec nejlepší ze všech. "Pro mě je to přirozené. Umím vyhrávat souboje, vím, kam se postavit, abych to udělal soupeři co možná nejtěžší. A zároveň zvládám hrát kvalitně s míčem," pochválil se exkarvinský borec.

Ten zažil v jedné sezoně boj o záchranu i o titul. "Je to šílené, nedokážu to moc vysvětlit. Prostě jiná realita. Nejdřív jsi dole a najednou jsi na vrcholu. V Karviné jsem se toho hodně naučil a v Plzni taky. V Karviné jsem si zvykl, jak hrát tady v Česku. Hrají hodně bojovně. Každý zápas byl hodně těžký a museli jsme hodně tvrdě pracovat. I v Plzni jsme hráli bojovně, ale víc s míčem. Můžete si víc přihrávat, je to trochu jiné v obou klubech. Ale kdybych to měl shrnout, v Karviné mě naučili bojovat a jak hrát v Česku, v Plzni jsem se naučil, jak hrát ve velkém týmu. Za obojí jsem moc vděčný," přiznal na stránkách slavia.cz dobře hodnocený zadák.

Ve Vršovicích se znovu potká se svým bývalým kolegou Ondřejem Lingrem, jehož Slavia dokázala vystřelit až do národního mužstva. "Ondra Lingr byl velmi dobrý hráč už tenkrát. Bylo vidět, že je velmi kvalitní. Tady vyrostl ještě desetitisíckrát. Teď je úspěšný a hraje za národní tým. Kvůli tomu jsem na něj pyšný. Je vidět, jak moc se ve Slavii posunul," zaznělo z úst Santose.

Jak se těší na atmosféru v Edenu? "Fanoušci tady jsou top. Když jsem byl mladý, tak jsem v Brazílii hrál proti Corinthians. Byla to kategorie do patnácti let a už v tu dobu měli na stadionu spoustu fanoušků. Celý život mám rád fanoušky, i když fandí týmu soupeře. Samozřejmě je lepší, když jsou naši. Fanoušci Slavie jsou skvělí, dělají tady výbornou atmosféru," uvedl fotbalista, který se ještě nedokáže plynule bavit česky ani po třech letech v této zemi a konverzace je pro něj těžká, protože zná jen některá slova.

Právě teď už je s týmem v rakouském Aigenu na kondičním soustředění a poznává spoluhráče na hřišti i trenérský štáb. "Fyzický dril je mi vlastní. Jsem vždycky připravený. Můj první cíl je být šampionem Fortuna:ligy, Konferenční ligy i Mol Cupu. Miluju to. Poslední sezonu jsme s Plzní vyhráli můj první titul v životě. Je to úžasné, chci být zase mistr," uzavřel na slavia.cz Eduardo Santos, jenž po odchodu Ondřeje Kúdely pravděpodobně začne v základní sestavě.

Na Letné dali jasně najevo, že mladíci Ryneš i Suchomel se mohou těšit na další šanci v prvním týmu...

Zdroj: slavia.cz