eFotbal

Musk uvažuje o koupi United. Snad by na Old Trafford nedopadl jako s Twitterem...

Musk uvažuje o koupi United. Snad by na Old Trafford nedopadl jako s Twitterem...
Musk uvažuje o koupi United. Snad by na Old Trafford nedopadl jako s Twitterem...Flashscore
Elon Musk a Manchester United? Toto spojení je podle caughtoffside.com na pořadu dne. Aktuálně druhý nejbohatší člověk světa, jehož jmění se začátkem loňského prosince odhadovalo na 137 miliard dolarů (3 biliony korun), totiž údajně právě po vstupu do slavného anglického celku uvažuje a řeší, jestli stávajícímu vedení předložit smlouvu na koupi.
Reklama
Reklama

Jedenapadesátiletý rodák z Pretorie (Jihoafrická republika), stojí v čele automobilky Tesla či vesmírné společnosti SpaceX. Na konci října loňského roku navíc koupil sociální síť Twitter, který pod jeho vedením prošel celou řadou změn, které se mezi zaměstnanci rozhodně nesetkaly s pochopením.

Ze 7 500 zaměstnanců, kteří ve firmě ještě nedávno pracovali, jich zůstalo jen 2 300. Společnost navíc dál masivně opouštějí inzerenti. Situace tedy rozhodně není zalitá sluncem.

Fanoušci United se tedy pochopitelně obávají, co by tento vizionář udělat na Old Trafford. Na jednu stranu by změna byla potřeba, protože klub zatím jen marně vzpomíná na slavnou éru pod vedením Sira Alexe Fergusona, na druhou stranu je jisté, že může být i výrazně hůř.

Musk sice není jediným zájemcem o koupi Red Devils, ale bezesporu tím nejbohatším. O koupi United sice v minulosti několikrát žertoval, nyní je ale jeho zájem výrazně vážnější.