eFotbal

Na půl vteřiny jsem se lekl, že je to ofsajd, přiznal anglický hrdina Sterling

Na půl vteřiny jsem se lekl, že je to ofsajd, přiznal anglický hrdina Sterling
Na půl vteřiny jsem se lekl, že je to ofsajd, přiznal anglický hrdina SterlingFlashscore
Anglie dokázala v osmifinále letošního Eura vyřadit Německo díky výhře 2:0 a gólům Sterlinga a Kanea. Sám Sterling prožívá nadmíru vydařený šampionát a anglickými médii bývá připodobňován k legendě Garymu Linekerovi. Ve čtvrtfinálovém zápase se představí Anglie v sobotu v 21:00 v Římě proti vítězi zápasu Švédsko - Ukrajina.
Reklama
Reklama

„Věděli jsme, že dnes budeme muset pro postup zahrát výjimečně. Německo je skvělé a myslím, že dnes nám náš cíl vyšel. Při gólu jsem se na půl vteřiny lekl, jestli tam nebyl ofsajd, ale jsem opravdu rád, že to dopadlo takhle a my jsme vyhráli,“ prohlásil Sterling bezprostředně po zápase v rozhovoru pro BBC.

Podobnost s Garym Linekerem není zcela náhodná. Jedná se totiž o jediné dva anglické hráče, kteří dali první tři góly Anglie na velkém turnaji. Linekerovi se to podařilo na Mistrovství světa v roce 1986, kde Anglie nakonec skončila ve čtvrtfinále po prohře 1:2 s Argentinou, za kterou se dvakrát trefil legendární Maradona.

Bez ohledu na to, jestli se v sobotním čtvrtfinále Anglie utká se Švédskem nebo Ukrajinou, bude Albion jasným favoritem. Na turnaji se přitom zcela určitě bude jednat o její jediný zápas mimo Londýn, obě semifinále i finále se totiž odehrají právě na Wembley.