eFotbal

Nabuzená Zbrojovka zavítá do Ďolíčku. Klokani jsou ale po skalpu Sparty hladoví

Nabuzená Zbrojovka zavítá do Ďolíčku. Klokani jsou ale po skalpu Sparty hladoví
Nabuzená Zbrojovka zavítá do Ďolíčku. Klokani jsou ale po skalpu Sparty hladovíFlashscore
Brněnská Zbrojovka má po vítězství v Opavě velké ambice, nečeká ji ale lehké utkání. O víkendu v rámci prvního kola odvet vyzve pražské Klokany.
Reklama
Reklama

Brno po návratu do ligy vyhrálo tuto sezónu jen třikrát, kromě Opavy zvítězilo v Jablonci a doma porazilo Slovácko. Tři body ze Slezska zároveň Zbrojovku odlepily ze sestupových pozic, záchranářských starostí bude mít ale kouč Richard Dostálek ještě dost. Zvlášť letos, kdy sestupují přímo tři týmy z osmnácti.

Nyní ale Brňany čeká Bohemians 1905. Na podzim, respektive ještě v srpnu, v Brně v tomto utkání gól nepadl. Ještě před týdnem by se dalo hovořit o dalším záchranářském souboji, Klokanům se totiž letos moc nedařilo, před týdnem ale dokázaly porazit Spartu na jejich vlastním hřišti a de facto tím způsobili odvolání hlavního kouče Václava Kotala, jehož nahradil Pavel Vrba.

Zbrojovka se ale bude pokoušet jejich euforii přerušit a připsat si další tři cenné body. "Čeká nás nesmírně těžký zápas, v němž se pokusíme navázat na minulé utkání v Opavě," je si vědom brněnský trenér Richard Dostálek. "Klokani teď budou v jiném rozpoložení než na startu sezóny. Povzbudila je výhra po dlouhých letech na Letné. Už dávno neplatí, že by uplatňovali jen důraz, chtějí hrát fotbal," okomentoval Dostálek formu soupeře.

"Chystáme se na další náročnou bitvu, tentokrát na těžkém terénu. Máme připravených několik variant rozestavení a hráčů do něj. Podle výsledků testů pak rozhodneme o nominaci," cituje brněnského kouče klubový web před cestou do Ďolíčku. Zápas Bohemians 1905 - Zbrojovka Brno začíná v sobotu v 16:00.

zdroj: fczbrno.cz