eFotbal

Nafilmované pády? Kometa mezi rozhodčími nabízí recept, jak na ně. Hlavně musíme být jednotní, nabádá Rouček

Nafilmované pády? Kometa mezi rozhodčími nabízí recept, jak na ně. Hlavně musíme být jednotní, nabádá Rouček
Nafilmované pády? Kometa mezi rozhodčími nabízí recept, jak na ně. Hlavně musíme být jednotní, nabádá RoučekFlashscore
Je mu sedmadvacet let a nebojí se toho. Sudí Karel Rouček v minulé sezoně vtrhl do nejvyšší soutěže jako velká voda a velmi rychle si získal pověst arbitra, který si umí poradit v krizové chvilce a dokáže si zjednat respekt. Když píská, mají hráči i fanoušci jistotu, že hru nebude zbytečně kouskovat. Na druhou stranu se rozhodcovské kometě uplynulé sezony párkrát stalo, že nasadila až moc benevolentní metr. Sudí se o všem rozpovídal v další epizodě podcastu Livesport Daily.
Reklama
Reklama

"Myslím si, že nejvíc si se mnou asi fanoušci spojí plynulost hry. Což je samozřejmě fajn, ale vždy to záleží na týmech, hráčích a trenérech, jak k zápasu přistoupí. Jestli chtějí hrát fotbal nebo polehávat," vysvětluje svůj pohled Rouček. "Člověk už má vytipované hráče, kteří jsou náchylnější k pádům a podle toho se pak chovám na hřišti. Když je takový hráč v držení míče, snažím se být co nejblíž a odhalit každý nafilmovaný pád. Každopádně chci zdůraznit, že hlavní by mělo být, abychom všichni rozhodčí v lize byli co nejvíc jednotní," připomíná rozhodčí.

"Jsou hráči, kterým vykám, ale přiznám se, že v tom zápalu na hřišti hráčům tykám. Stejně tak je to z jejich strany. Ale uvědomuju si svůj věk, takže se jich na to v tunelu před zápasem zeptám, jestli jim to nebude vadit. Zatím se mi nestalo, že by mi někdo řekl, že by s tím měl problém. Na hřišti jsme partneři a hlavní je dovést utkání do zdárného konce," usmívá se nejmladší ligový arbitr.

"Musím říct, že věk není limitující, s žádnými předsudky jsem se nesetkal. Rozhoduje jen výkonnost na hřišti a je úplně jedno, jestli vám je dvacet nebo padesát, koneckonců ani u hráčů už v současnosti věk není limitem. Hlavní je, aby to na hřišti bylo správně," dodává Rouček.

VŠECHNY DÍLY PODCASTU LIVESPORT DAILY NAJDETE ZDE

Dál jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

Jak jde dohromady volnější metr při řízení zápasů a snaha chránit zdraví hráčů?

Ve které evropské lize jsou nejlépe fyzicky připraveni rozhodčí?

Co ho naplňuje na práci rozhodčího?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.