eFotbal

Náhradu za Karlssona Sparta údajně hledá v Ostravě, Štetinu může zastoupit nákup ze Švédska

Náhradu za Karlssona Sparta údajně hledá v Ostravě, Štetinu může zastoupit nákup ze Švédska
Náhradu za Karlssona Sparta údajně hledá v Ostravě, Štetinu může zastoupit nákup ze ŠvédskaFlashscore
Na pražské Letné se začínají škatulata hejbat a spekulace množit. Po odchodu dvou zahraničních hráčů mají kabinu oživit další dva fotbalisté bez českého pasu.
Reklama
Reklama

David Moberg Karlsson už se učí japonsky, Lukáš Štětina taktéž už v útrobách Letné vyklízí skříňku. Tři fronty, na kterých Sparta na jaře bude pokračovat v boji o trofeje (vedle české ligy Sparta pokračuje i v MOL Cupu a evropské Konferenční lize), nicméně znamenají, že tito hráči budou muset být nahrazeni. A začínají se rýsovat i jména jejich nástupců. Podle spekulací na Twitteru má míst Tomáš Rosický na místo Karlssona vyhlédnutého mladíka z Baníku Yiru Sora, do středu obrany zase plánuje konečně podle IG účtu spartanicz Sparta přivést Švéda Linuse Wahlqvista.

Jedenadvacetiletý Nigerijec Sor do Baníku přestoupil teprve na začátku letošního roku, jeho adaptace ale probíhá skvěle a rychlostně nadané pravé křídlo za podzim - během pouhých cca 600 minut na hřišti - dokázalo v lize zaznamenat tři góly a pět asistencí. Karlsson se za cca stejný čas na hřišti pyšnil je bilancí 2+2. Otázka nyní je, jestli se Baník bude chtít svého perspektivního aktiva, jež by jej mohl v následujících sezónách přiblížit ke špičce, vzdát. Nabízí se ale možný transfer za Davida Lischku, který na podzim úspěšně šéfoval baníkovské obraně a v Ostravě je v tuto chvíli pouze na hostování.

Lischkovi totiž na Letné zřejmě zelená tráva/pšenka pokvete těžko. Z pětice sparťanských středních beků sice existuje nabídka na Martina Vitíka (zájem má mít Turín) a na odchodu je Lukáš Štetina, podle instagramového účtu spartanicz plánuje sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický místo v defenzivní rotaci realizací dlouho poptávaného zisku Linuse Wahlquista, Toho měla Sparta lovit již před dvěma roky během jeho angažmá v Norimberku, tehdy dostal přednost švédský Norrköping. Nyní by Sparta mohla být se svou nabídkou (cena 25letého beka podle webu Transfermarkt činí cca 25 mil. korun) prý úspěšnější.

zdroj: IG spartanicz