eFotbal

Najednou se vše otočilo, hlásá probuzený Vydra. Věří v účast na Euru?

Najednou se vše otočilo, hlásá probuzený Vydra. Věří v účast na Euru?
Najednou se vše otočilo, hlásá probuzený Vydra. Věří v účast na Euru?Flashscore
Kdekdo už jej odepisoval. Matěj Vydra neskrýval svou frustraci a celkem nepokrytě pokukoval po lanu z pražské Letné. Vše zlé se však v dobré obrátilo a rychlostní útočník konečně našel klid a místo v sestavě. V posledních kolech mu to navíc náramně pálí!
Reklama
Reklama

Z útrpné znouzenocti se stalo sladké vykoupení. Matěj Vydra prožíval v Burnley fotbalové peklo, které se ovšem v posledních měsících proměnilo v ráj. Sladký pocit zadostiučenění navíc korunoval znovunalezenou střeleckou pohodou, kterou jako útočník bojující o letní EURO tolik potřeboval.

„Trošku jsem změnil hru, víc se zlepšil zády k bráně, abych udržel co nejvíc balonů. Když mi jde míč do těla, takový problém nemám, horší je, když jde balon do souboje, do hlavy. Nejsem úplně nejlepší hlavičkář, ale snažím se aspoň obránce rozhodit, abychom sbírali druhé balony, nebo je nějak udržet. Tohle jsem zlepšil a přináší to ovoce.“ zmiňuje fakt, který mu nyní pomáhá do sestavy. Priority má přitom nastavené jasně. "Priorita je pro mě záchrana s Burnley v Premier League a pak se dostat do závěrečné nominace na EURO.“ zmiňuje pro Isport.cz své higlighty zbytku náročné sezony.

Vydra vnímá, že se postupně mění pohled nejen na něj, ale také český fotbal. „Všichni jsou mile překvapení. V Anglii znají Spartu a Slavii, to jsou nejznámější české kluby. Ne že by českou ligu nikdo neznal, ale na všechny udělali obrovský dojem. Velký respekt, hrát Premier League je mnohem náročnější, tempo je něco jiného než česká liga. Trenér Trpišovský je dostal na takovou úroveň, že náročnou soutěž dokážou zvládat. Suk dal devět branek a je nejlepší střelec West Hamu, Cuf hraje také velmi kvalitně.“ chválí si vliv krajánků z West Hamu.

Otevírá se tudíž nejslavnější liga světa českých hráčům? "„Já už jsem v Anglii devět let, zvolil jsem jinou cestu než kluci. Oni ukazují (Coufal s Souček, pozn. red.), že koupit hráče z české ligy není takový risk, jak si předtím kluby možná myslely. Slavia i oni dokazují, že jsou připravení hrát náročný fotbal na úrovni Premier League.“" polemizuje nad hozeným lasem k dalším tuzemským hráčům.

Vydra si zároveň nezavírá dveře ani pro případný návrat do české ligy, kde by jej jistě uvítali fanoušci Baníků nebo pražských S. "„Nikdy jsem si nezavřel dveře, že bych se nechtěl vrátit do české ligy. Záleží na zdraví, jak dlouho o mě bude zájem v zahraničí. Zahraničí je přeci jen o něčem jiném, už to venku táhnu jedenáctý rok. V první české lize jsem odehrál jen čtrnáct zápasů, třeba mi tam ještě nějaké naskáčou.“ mluví s pokorou o případném návratu.

Zdroj: Isport.cz