eFotbal

Nákupy na severu! Kterých TOP 5 hráčů přivedla Slavia?

Nákupy na severu! Kterých TOP 5 hráčů přivedla Slavia?
Nákupy na severu! Kterých TOP 5 hráčů přivedla Slavia?Flashscore
Nákupy ze Skandinávie se stávají čím dál častějšími a oblíbenějšími. Ostatně, Slavia v tomto přestupovém období přivedla už dva hráče ze severu. Na čí odkaz budou Conrad Wallem a Sheriff Sinyan navazovat?
Reklama
Reklama
MICK VAN BUREN

Van Buren a jeho slávistická kariéra, která začala v roce 2016 po příchodu z dánského Esbjergu, to je opravdu zvláštní případ. Když dostal příležitost v áčku sešívaných, nikdy to nebylo moc ono. K poctivým výkonům a velké oddanosti nepřidal tolik produktivity, kolik by si představoval. 

Na hostováních mu to ale pálilo. Ať to bylo třeba v Českých Budějovicích nebo na podzim v Liberci. Tam zažil snad životní období, kdy se blýskl devíti góly a tamní trenér Kozel byl velmi smutný, když si ho Slavia v zimě stáhla zpátky.

A tentokrát to vyšlo. Van Buren hrál na jaře opravdu dobře, což podtrhovaly statistiky. Třicetiletý útočník na jaře zapsal pět tref v devatenácti ligových utkáních, k tomu přidal tři asistence. Skvěle doplňoval zbylé ofenzivní hráče.

Parádní sezona měla pozitivní vyústění pro něj i klub. Podepsána totiž byla smlouva na další dva roky.

© SK Slavia Praha

CHRISTOS ZAFEIRIS

Mladý Nor přišel do Slavie z norského Haugesundu, kterému v uplynulé sezoně pomohl čtyřmi góly a pěti asistencemi k desátému místu v Eliteserien. Podílel se na více než pětině všech gólů týmu a byl vyhlášen nejlepším hráčem Haugesundu. 

Talentovaný záložník s fotbalem začal v Panathinaikosu Athény, v hlavním městě Řecka se i narodil. V devíti letech se pak s rodinou přesunul do Norska, kde fotbalově dospěl. 

O jeho služby mělo v zimě údajně zájem hned několik zájemců, mladý borec si však vybral Slavii. Pro tu nešlo o levný přestup, nicméně výhledově se to může ukázat jako velmi povedená investice. 

Zafeiris je totiž na první pohled fotbalista. Zní to jako fráze, ale je to tak. S míčem si nadmíru rozumí, jeho mrštnost a rychlost jsou také přednostmi. 

Ve dvaceti letech má ještě celou kariéru před sebou. A má všechny předpoklady k tomu, aby byla zářná.

© SK Slavia Praha

IGOH OGBU

Mladý nigerijský stoper do Slavie přišel z norského Lilleströmu, kde působil od ledna 2021. Nebylo to jeho první angažmá v Norsku, v roce 2018 přestoupil z nigerijského Gombe United FC do Rosenborgu, odkud dvakrát hostoval v druhé nejvyšší soutěži.

187 centimetrů vysoký stoper je dominantní v soubojích na zemi i ve vzduchu, umí zahrozit i směrem dopředu. Má skvělý rozsah přihrávek, umí přesně najít spoluhráče po celém hřišti i v náběhu za obranu.

Chvíli mu trvalo, než si na českou ligu zvykl, což bylo ovšem naprosto přirozené. Nicméně v momentě, kdy se sehrál se spoluhráči a zvykl si na prostředí, začal zářit. Ukazuje se, že tohle byla opravdu trefa.

Ogbu má všechny předpoklady k tomu, aby uspěl v těch největších ligách. Sinyanovi může pomoct s adaptací.

© SK Slavia Praha

AIHAM OUSOU

Třiadvacetiletý stoper ze Švédska je ve Slavii zhruba dva roky. Neodpustil si několik zbytečných kiksů, odehrál však taky řadu skvělých zápasů. Už dříve okolo něj kroužily kluby z Turecka, zájem byl i ve Francii. 

To vše poté, co se po příchodu ze švédského Häckenu v lize pořádně otrkal. Někdejší kapitán švédské reprezentační jednadvacítky přišel jako sázka do budoucna. Jenže se postupem času dostal do základní sestavy, trenéři na něj opravdu hodně sázeli.

Za sebou už má start v áčku reprezentace, stále je mu teprve třiadvacet let. 

© SK Slavia Praha

ALEXANDER BAH

Slavia přišla v průběhu podzimní části sezony 2020/21 o Vladimíra Coufala, který zamířil do West Hamu United za bývalým spoluhráčem Tomášem Součkem. Náhradu na pravou stranu obrany si pražský klub našel v dánském Sönderjyske v podobě Alexandera Baha.

Důvěra v mladého reprezentanta se vyplatila. Bah byl typem moderního beka, který dokázal podpořit ofenzívu a skvěle zapadl do herního stylu, jenž ordinoval týmu trenér Trpišovský. 

Jeho výkony zaujaly řadu evropských klubů a bylo téměř jisté, že v Edenu dlouho nevydrží. Nakonec po pádu přestupu s Brentfordem přestoupil za osm milionů eur do Benfiky Lisabon. A ani to by nemusela být jeho konečná adresa.

© Herrelandsholdet