eFotbal

Napadání a dorážení? Zelený byl překvapen: Byli jsme nervózní, rychle pod tlakem a neporadili si s tím

Napadání a dorážení? Zelený byl překvapen: Byli jsme nervózní, rychle pod tlakem a neporadili si s tím
Napadání a dorážení? Zelený byl překvapen: Byli jsme nervózní, rychle pod tlakem a neporadili si s tímFlashscore
Sparta si v kalendářním roce 2023 připsala první porážku, když ve španělské Marbelle nestačila na rakouského šampiona Red Bull Salzburg, jemuž v úvodu pracovního týdne podlehla 1:2.
Reklama
Reklama

Po skalpu bundesligového Stuttgartu se tak letenské "S" vrátilo zpátky na zem a před generálkou na soutěžní boje proti Norimberku mají svěřenci Briana Priskeho o čem přemýšlet...

Jak se na vše díval důležitý univerzál Jaroslav Zelený? "Zápas ukázal, že Salzburg má docela velkou kvalitu. Trenéři nás připravovali na to, že nás budou hodně napadat, a že budou dorážet, což se potvrdilo a myslím si, že nás, nebo aspoň mě osobně, to zaskočilo. Bylo to ještě víc, než jsem čekal a bylo na naší kombinaci odzadu to bylo vidět. Byli jsme nervózní, byli jsme rychle pod tlakem a moc jsme si s tím úplně neporadili. Brzy jsme inkasovali gól, ale taková chyba se může stát. Pak se to docela vyrovnalo. Oni trošku ustali v tom napadání, my jsme si možná začali i trochu víc věřit a ta hra se vyrovnala. Začali jsme hrozit ze standardek, z jedné se nám povedlo dát gól. Ve druhé půli už to bylo vyrovnanější. Soupeř to také prostřídal, takže jsme se dostávali víc do hry a zase jsme hrozili ze standardek. Dostali jsme takový smolný gól, což je škoda, ale měli jsme tam i šance na vyrovnání. Remíza by tomu zápasu slušela víc. Soupeř ale měl od začátku až do konce obrovskou kvalitu, takže to pro nás byla dobrá prověrka," uznal kvality protivníka bývalý hráč Slavie či Jablonce, jehož hodnocení vyšlo na stránkách sparta.cz.

O výsledku přáteláků rozhodla efektivita. "Asi jo, i když oni měli samozřejmě taky nějaké nebezpečné šance, hlavně v první půli nebezpečně hrozili dlouhými balony za nás. Kluci vzadu si s tím ale výborně poradili. Šance na gól jsme ale měli. Dali jsme jenom jeden, takže ta efektivita z naší strany určitě nebyla taková, jakou bychom chtěli mít," přiznal.

Sparťanské soustředění ve Španělsku se pozvolna chýlí ke konci. Jak ho třicetiletý rodák z Hradce Králové hodnotí? "Určitě bylo lepší, než teď trénovat v Česku. Sice tam teď taky nebylo úplně špatné počasí, ale přece jenom, když tady máte 20 stupňů a hlavně můžete trénovat každý den na přírodní trávě, tak je to je to daleko lepší, než trénovat na umělce. I když teď to počasí tomu přálo, takže bychom i doma nejspíš trénovali na přírodní trávě. Co jsem koukal na předpověď, tak ty teploty mají padat, takže to bude nepříjemný návrat," zakončil hráč třetího týmu prvoligového tabulky, který na podzim ve FORTUNA:LIZE nevynechal ani jedno utkání.

Pulkrab se vypořádá i s těžšími časy v Sandhausenu: Mám ještě dost času udělat si tu kariéru hezkou