eFotbal

Nebyla by první liga pro Vlašim už moc? Herně ani ne, problém je hřiště, muselo by se do Příbrami, říká Petržela

Nebyla by první liga pro Vlašim už moc? Herně ani ne, problém je hřiště, muselo by se do Příbrami, říká Petržela
Nebyla by první liga pro Vlašim už moc? Herně ani ne, problém je hřiště, muselo by se do Příbrami, říká PetrželaFlashscore
Velezkušený odborník Vlastmil Petržela (68) v minulosti vedl Slavii, Spartu, Neftči Baku i Zenit Petrohrad, ovšem momentálně jde zastihnout u vlašimské mládeže, v jejíž strukturách působí již bezmála čtyři roky a nyní už je u dorostenců.
Reklama
Reklama

Druholigový soubor kouče Martina Hyského si vybojoval místenku v baráži o Fortuna:ligu a má před sebou dvojzápas s Teplicemi. Jaké má podle něj jeho klub šance? "Myslím, že máme velice šikovné mužstvo. Složené z mladých hráčů, což se mi vždy líbilo. Rád jsem s mladými pracoval. Hrají pěkný útočný fotbal, žádný nakopávání, žádný hurá fotbal. Jsem velice spokojený a myslím, že i fanoušci jsou. Je mi jasný, že kluci vlašimský jsou v euforii, protože se jim daří. Nevím, jaká bude forma Teplic, které do baráže určitě nechtěly. Ale netroufám si říct, že je přejedeme. Docela se na tu konfrontaci těším," přiznal před prvním čtvrtečním soubojem ostřílený stratég, jehož slova nabídl web sport.cz.

Středočeský soubor těží i z loni nastartované bližší spolupráce se Slavií, která si v něm odkládá nadějné mladíky. "Je tady ze Slavie devět hráčů, které si platí. Těžko bychom měli takový kádr, kdyby ta spolupráce nebyla. Je tady i realizační tým ze Slavie. Je to velká pomoc. Vlašimské vedení v čele s panem Lajdou dělá vše, aby to tady fungovalo, což se zatím daří. Uvidíme, jak to dopadne s baráží. Jdou do toho všichni s velkým očekáváním. Necháme se překvapit," zaznělo na sport.cz z úst Petržely, podle nějž se podařilo dobře nahradit i nejlepšího střelce podzimu Alijagiče.

Baráží nyní žije celé město. "Asi jo, samozřejmě jsou fanoušci, kteří se bojí, že by museli dojíždět někam daleko, ale většinou se všichni těší z toho, co se klukům v čele s Martinem Hyským jako trenérem a vůbec celým vedením klubu ve Vlašimi povedlo. To je neskutečný," chválil své kolegy sportem.cz citovaný kouč, jenž prošel také Baníkem, Boleslaví, Sigmou či Viktorií Žižkov. Nebyla by ovšem pro dvanáctitisícovou Vlašim nejvyšší Fortuna:liga až příliš velkým oříškem? "Herně ani ne. Problém je, že nemáme hřiště. Už se dojednalo něco v Příbrami, což by pro nějaké fanoušky možná byl problém, ale fandí tomu všichni. A klukům by podle mě bylo celkem jedno, kde hrají. Oni hrají opravdu dobře, dobře se na to kouká. Nepamatuji si zápas, který by mě zklamal," zakončil na sport.cz vítěz domácího poháru ze sezony 1995/1996.

Dlouhé liberecké léto bude obsahovat 9 přípravných zápasů. S kým vším bude Kozlova družina poměřovat síly?

Zdroj: sport.cz