eFotbal

Nebylo to lehké, ohlíží se liberecký Ghali za dlouhým zraněním. Teď znovu střílí góly a těší se na ligu

Nebylo to lehké, ohlíží se liberecký Ghali za dlouhým zraněním. Teď znovu střílí góly a těší se na ligu
Nebylo to lehké, ohlíží se liberecký Ghali za dlouhým zraněním. Teď znovu střílí góly a těší se na liguFlashscore
Liberec bude chtít na jaře proniknout v lize do skupiny o titul a pomoct mu v tom bude chtít i Ahmad Ghali. Dvacetiletý Nigerijec se zaujal hned v úvodním ligovém kole na hřišti Sparty, kde Slovan vyhrál 2:1, pak se ale zranil a do konce podzimu se do akce nevrátil. V přípravě už ale naskočil do hry, střílel góly a může bojovat s Libercem o poháry.
Reklama
Reklama

"Nebylo to určitě lehké. Podstatnou část první poloviny sezony jsem se musel vypořádávat se zraněním. Ale už je to za mnou, soustředím se na budoucnost a zbytek sezony. Řekl bych, že už jsem zcela fit, každopádně mám před sebou stále spoustu práce," popisuje Ghali pro klubový web.

Po dlouhém zranění se Ghali v lednu vrátil na hřiště a na soustředění na Maltě odehrál za Liberec dva zápasy – proti Třenčínu i Zlínu pomohl vždy gólem k vítězství. Za povedené výkony si vysloužil i cenu pro nejlepšího hráče Tipsport Cupu, v němž Liberec skončil třetí.

"Těší mě určitě góly, které jsem dal a samozřejmě také výsledky. U vstřelených branek každopádně nejde jen o moji práci, ale o práci celého týmu," říká Ghali.

Do jara jde Liberec z devátého místa, na Mladou Boleslav, která drží poslední postupové místo do skupiny o titul, ale ztrácí Severočeši jen jediný bod. První krok na cestě do horních pater tabulky může Slovan udělat už za týden. V prvním jarním kole navíc bude Liberec hostit poslední Pardubice.

"Musíme být připravení a nachystaní. Stoprocentně se soustředit na nejbližší zápas s Pardubicemi příští týden. Budeme připraveni a těšíme se," burcuje nigerijský křídelník.